Astăzi este ultima zi în care se pot înregistra candidații la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova

123698

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că astăzi, 24 ianuarie curent, este ultima zi de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova și a participanților/competitori la referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019.

Astfel, până la ora 17.00, organele electorale, CEC și consiliile electorale de circumscripție uninominale (CECEU), vor recepționa documentele pentru înregistrarea candidaţilor la funcția de deputat în circumscripția națională și, respectiv, în circumscripțiile uninominale. În cazul în care doi sau mai mulţi pretendenți vor depune actele spre înregistrare în această zi, la ora 18.00, organul electoral se va convoca pentru a organiza tragerea la sorţi și stabilirea ordinii prealabile de înscriere a potențialilor candidați în buletinul de vot.

Până astăzi, în circumscripția națională, de către CEC au fost înregistrați 7 concurenți electorali, alte 6 dosare fiind în curs de examinare, iar în circumscripțiile electorale uninominale, de către CECEU-ri au fost înregistrați – 222 de candidați.

Totodată, pentru referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019, CEC a înregistrat doi participanți/competitori, unul cu opțiunea PENTRU, altul cu opțiunea CONTRA, iar alte 3 cereri se află în curs de examinare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente