„Patria” lui Usatîi, care a fost exclusă la alegerile din 2014 vrea să fie înregistrată pentru alegerile Parlamentare din 2019

ru3

Încă două partide au mai depus dosarele pentru a candida pe lista națională. Acestea vor ocupa poziția 12 și respectiv 13 în buletinul de vot.

Astfel, pe poziția a 12-a urmează să se regăsească Mișcarea Profesionistă „Speranța-Nadejda”, iar pe a 13 poziție, Partidul Politic „Patria”.

În cazul Mișcării „Speranța-Nadejda”, aceasta a fost constituită în anul 1997, a participat în 2001 în cadrul Blocului Electoral „Alianța Braghiș” și a luat un mandat din cele 19 ale blocului electoral.

Partidul Politic „Patria” a fost înregistrat în anul 2014, de către Emilian Ciobu. Formațiunea a fost folosită drept un „vehicol” de participare în cadrul alegerilor de către Renato Usatîi la alegerile Parlamentare din acel an, și era pe cale să intre în Parlament.

Cu două zile înainte de alegerile Parlamentare, formațiunea este exclusă din scrutinul electoral, iar de atunci, partidul nu a avut o activitate pe scena politică.

Până în prezent au fost înregistrate 7 partide. Este vorba de:

1. PDM
2. ACUM
3. PCRM
4. PSRM
5. Partidul Șor
6. Mișcarea Antimafie
7. Partidul Nostru

Candidații vor fi înscriși în ordinea de mai sus și în buletinul de vot.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente