26 de participanţi vor evolua în cadrul audiţiilor LIVE ale selecţiei naţionale Eurovision 2019. Membrii Comitetului de organizare a show-ului naţional au verificat dosarele depuse de participanţi. Astfel, din cei 28 de interpreţi, care şi-au exprimat intenţia de a concura pentru un bilet în Tel Aviv, 26 au fost admişi la etapa audiţiilor LIVE.

Un participant a prezentat un dosar incomplet, iar celălalt a fost exclus din cursă, deoarece textul piesei conține elemente care instigă la ură, intoleranță, fapt ce contravine condițiilor stipulate în Regulamentul concursului, transmite trm.md.

Audițiile LIVE ale pieselor înscrise în selecția națională a concursului „Eurovision 2019 se vor desfășura în data de 2 februarie, ora 12:00, în studioul 2 al Moldova 1. Atunci, un juriu format din profesioniști din domeniu va evalua prestația vocală a concurenților. Audițiile LIVE vor fi transmise on-line pe TRM.MD.

La această etapă nu este impusă vestimentația scenică sau elementele de show, criteriile de apreciere fiind: linia melodică, originalitatea piesei, prestația vocală, dar și interpretarea propriu-zisă. Fiecărui participant i se va oferi timp pentru ajustările sonore necesare. Interpreților le vor fi alocate note de la 0 la 12.

Vezi mai jos lista celor 26 de participanți care s-au înscris în competiție:

Nr. Artist / Formație Titlul creației
1 Ala Zasmenco Emergency
2 Anna Odobescu Stay
3 Tinna Gi Virus
4 Siaj Olimp
5 Gheorghe Feghiu Laura
6 Iana Ghirba What if we were
7 Irina Tarasiuc și formația ”Lume” Ca Adriano Celentano
8 Chirill Palic I want you to know
9 Pelageya Stefoglo Mi amor
10 Vera Țurcanu Cold
11 Iurie Sadovnic și Formația “ Legenda” Robin Hood
12 Viorela Light up the night
13 Viorela Beggin
14 Alex Bognibov Love me like my daughter
15 Diana Brescan Lies
16 Sasha Letty Bananas
17 Iulia Cazacenco Soulmates
18 Elena Croitor Te voi cânta mereu
19 Che MD Sub Pământ
20 Che MD Yarmarokul Bufonilor
21 Alister Mars High
22 Aurel Chirtoacă La cinema
23 Maxim Zavidia I will not surrender
24 Limonique GravitTy
25 Coral Reef Self-destruction
26 Marcela Scripcaru Meteor
27 Anna Cucerenco Do you see me?
28 Marina Cudalb Insieme

Anul trecut, trupa DoReDos, care a reprezentat Republica Moldova la etapa internaţională Eurovision Song Contest, a obținut locul al 10-lea. Prestația trupei a fost apreciată și de comitetul de organizare a concursului, care le-a oferit premiul „The buzz award”, pentru cea mai bună prezentare scenică.

Cea de-a 64-a ediție a concursului va avea loc în Israel și va fi compusă din două semifinale, organizate pe 14 și 16 mai, și finala care va avea loc în data de 18 mai 2019. Competiția muzicală, tradițional, va fi transmisă, în direct, de Moldova 1, Radio Moldova și on-line pe www.trm.md.