Președintele țării, Igor Dodon, a anunțat că nu va participa la alegerile parlamentare din 24 februarie. Totodată acesta a anunțat că va susține în acest scrutin Partidul Socialiștilor.

Acesta a menționat că aceste alegeri reprezintă o șansă reală de restabilire legitimitatea puterii legislative care a fost pierdută în ultimii ani

„Pe parcursul acestor doi ani m-am străduit să lucrez împreună cu Parlamentul și Guvernul pentru binele cetățenii Moldovei, iar legitimitatea următorului Guvern și Parlament este obiectivul prioritar al acestui scrutin”, a menționat Dodon.

Totodată, acesta a menționat că înțelege responsabilitatea sa față de toți cetățenii care l-au ales președinte și va face tot ce-i stă în puteri.

„Poporul mi-a încredințat această funcție  și sunt obligat să-mi îndeplinesc datoria fără a mă îndepărta de funcția de președinte a țării. Astfel, eu nu voi participa la alegerile parlamentare, nu voi aspira la funcția de deputat, dar voi susține moral Partidul Socialiștilor”, a adăugat acesta.

Totodată, Dodon i-a îndemnat pe toți să meargă la alegeri și să voteze cu înțelepciune.

Vedeți mai jos întreaga declarație a președintelui: