Alte 18 computere noi au fost oferite pentru 2 școli din raionul Fălești

comp copii

Alte 18 computere noi au fost oferite pentru 2 școli din raionul Fălești, Gimnaziul „Eugen Coșeriu” din satul Catranîc și Gimnaziul „Diomid Gherman” din satul Risipeni. La eveniment a participat secretarul de stat în domeniul educației, Angela Cutasevici.

În alocuțiune sa, oficialul a felicitat instituțiile de învățământ beneficiare, menționând că dotarea școlilor cu calculatoare și echipamente moderne reprezintă, în continuare, o prioritate a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

,,Doar pe parcursul anului 2018, parcul de calculatoare al instituțiilor de învățământ din întreaga țară a fost completat cu peste 500 de computere de ultimă generație. Ne propunem să continuăm acest lucru și în acest an, deoarece formarea competenţelor digitale ale elevilor și cadrelor didactice, dezvoltarea capacităţilor de utilizare a resurselor TIC, dar și îmbunătățirea procesului de predare-învățare nu pot fi realizate eficient fără utilizarea instrumentelor electronice performante”, a subliniat secretarul de stat Angela Cutasevici.

comp scoli

Tehnica de calcul a fost oferită de către Provincia Jeju, Republica Coreea, în baza Memorandumului de colaborare semnat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării la 28 martie 2018. Acordul prevede donarea în trei tranșe anuale a câte 450 de computere pentru dotarea instituțiilor de învățământ general din Republica Moldova.

În acest an, 15 instituții de învățământ general din raioanele Anenii Noi, Cahul, Cimișlia, Fălești, Hâncești, Taraclia, Sângerei, Strășeni, Ungheni, mun. Chișinău și UTA Găgăuzia vor fi dotate cu 150 de calculatoare. Computerele sunt de model „Main Body Computer”, iar valoarea fiecărui set constituie 834,20 dolari SUA.

Menționăm, că în Gimnaziul „Eugen Coșeriu” din s. Catranîc își fac studiile 218 elevi, iar în Gimnaziul „Diomid Gherman” din s. Risipeni – 179 elevi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente