Dacă nu intrați în categoria celor 97% de cetățeni credincioși, atunci nu veți simți nicio mustrare de conștiință în Ziua de Bobotează, deoarece evenimentele #diez sunt cele mai sfinte și tradiționale din Moldova. Aveți ocazia să vă distrați așa cum știți mai bine, ba chiar puteți ceva util să învățați.

#Sticlă

gfgf

#Queer U, Chișinău: 5Years Party

Queer U Chișinău te invită la petrecerea de închidere a festivalului de film Queer Voices, dedicată celei de-a 5-a aniversări ale inițiativei locale. Sabatul va avea loc în incinta Chișinău Cafe.

Locație: Chișinău Cafe/Hotel Chișinău, bd. Negruzzi 7. Start: 22:00. Intrarea este liberă. Pagina evenimentului.

#În Premieră Spectacolul „Livada de Vișini”

Piesa Livada de vișini (Cehov o considera comedie, Stanislavski – tragedie, iar pe afișul de la premieră, în 1904, scria dramă), devine în viziunea regizorului Alexandru Cozub tragicomedie, spectacol savuros despre setea de iubire împărtășită, despre nevoia de sens și împlinire.

Trei generații de personaje – egocentrice, naive, risipitoare și flecare,- nu se ascultă unul pe celălalt și nici n-o vor : îi adună doar Livada, mai mult cea din aduceri aminte decât cea înflorind sub ferestre.

Livada de vișini de la Chișinău provoacă, vorbind de imperativul schimbării, de indiferență și resemnare: struna ruptă poate fi doar înlocuită: dacă, asemenea bătrânului Firs, “nu mai înţelegi nimic… totul s-a destrămat” rămâi zăvorât în casa pustie.  Tăvălugul tranziției trece peste tot și toate: Vreme este să te naşti şi vreme să mori; vreme este să sădeşti şi vreme să smulgi ce ai sădit, – zice Eclesiastul. De n-ai curaj s-o faci tu însuți, lepădându-te de trecutul bântuit, asumându-ți schimbarea, îți vor smulge alții Livada – de vișini, peri sau gutuie; casa părintească nu se vinde e slogan ce dă bine în cântec, nu și în realitate.

Spectacolul va avea loc la Teatrul Mihai Eminescu, la ora 18:00.

#Consultă Gratuit Juristul Urban

Te confrunți cu o problemă în oraș, în sectorul în care locuiești sau la curtea blocului – construcții ilegale, acaparare de spații publice și spații verzi – și ai nevoie de consultația unui jurist care să te ajute?
Acum ai posibilitatea să beneficiezi de consultații juridice gratuite pentru cazul tău.

Unde?
La primul Birou de Organizare Comunitară (BOC) din Chișinău care s-a deschis la Casa Presei, oficiul 507 (str. Pușkin, 22).

Când?

Prima consultație juridică are loc sâmbătă, 19 ianuarie 2019, de la orele 10:00 – 14:00.

Vino cu o idee, o problemă, o inițiativă…Noi vom încerca să te ajutăm!

Pentru a participa la consultația juridică, telefonați la numărul 069290192 sau completați formularul.

#Spectacolul ”Jurnalul Annei Frank” de Nelly Cozaru

Jurnalul Annei Frank este de fapt caietul undei fete de 13, apoi de 14 şi 15 ani, care povesteşte despre întâmplările ei zilnice, petrecute într-o anexă, în care se refugiase împreună cu familia sa, atunci când Amsterdamul fusese ocupat de naziști. În momentul scrierii, jurnalul devine o radiografie zilnică începând din anul 1942 până în 1944. Refugiul Annei în acelea condiții, amintirile ei despre viața evreilor în timpul Holocaustului, au devenit o adevărată operă literară cu o valoare istorică de neprețuit.

Spectacolul include mai multe secvențe din acest jurnal, prezentând diverse perioade și stări ale Anei, având în rolul central pe Elena Frunze-Hatman. Este vorba de un mono spectacol, care povestește de trecutul dureros prin intermediul unui copil, prin prisma unei fete de 12 ani, adolescența căreia a trecut în cei mai de groază ani pentru omenire.

Teatrul Alexei Mateevici (str. Alexei Șciusev 93) vă invită la acest spectacol. Biletele le puteți procura aici.