În anul 2019 se planifică a fi deschise trei zone noi de control vamal în Republica Moldova

10401048

Serviciul Vamal planifică în anul 2019 deschiderea a trei zone de control vamal pentru finalizarea construcției cărora au fost alocate 12,7 milioane de lei. Noile zone se vor afla în proximitatea posturilor de frontieră Sculeni, Costești și Giurgiulești.

Toate procedurile vor fi făcute în zonele de control vamal, urmând ca în punctul de trecere să aibă loc doar înregistrarea traversării și autorizarea trecerii mărfurilor peste frontiera vamală, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Serviciului Vamal, măsura și-a demonstrat eficiența în cazul postului vamal Otaci, accelerând semnificativ trecerea frontierei. Iar în cazul posturilor vamale Sculeni și Giurgiulești, noile construcții vor elimina și staționările de autocamioane din localitate care creează mari inconveniențe locuitorilor ce sunt nevoiți să suporte zgomotul și emisiile de gaze de eșapament.

Suplimentar, au fost începute demersurile pentru construcția a trei terminale vamale în Chișinău, Bălți și Cahul, fiind anunțate concursurile de contractare a serviciilor de construcție. Lucrări de extindere a infrastructurii sunt preconizate și pentru punctele de trecere de la frontiera moldo-română: „Sculeni-Sculeni”, „Leușeni-Albița” și „Giurgiulești-Galați”.

Reabilitarea acestora urmează a fi realizată în cadrul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, finanțat de Uniunea Europeană și co-finanțat de Guvernele celor două state. Bugetul proiectului este de 10 milioane de euro, dintre care 5 milioane sunt destinate Moldovei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente