Prima revistă studențească din Moldova a apărut la Bălți. Cum se descurcă tânăra redacție

collage

Anii studenției sunt cei mai de preț, cei mai vii, sunt anii care nimeni și niciodată nu-i va uita nicicând. Tocmai din acest motiv studenții de la Bălți au decis să înveșnicească aceste clipe în paginile unei reviste.

Ideea de a crea o revistă sută la sută studențească a venit din partea Președintelui Autoguvernării Studențești, Victor Grigor. Procesul de creare a revistei a pornit imediat și într-un timp foarte scurt tinerii au reușit să ajungă de la un simplu concept până la machetare și tipărire.
2

„Mereu am ținut cont de ideea că o revistă de succes trebuie să fie gândită ca o afacere. De aceea este extrem de importantă echilibrarea conținutului, a rubricilor și a imaginilor, care sunt elemente ce fac atractiv un astfel de produs. Pentru prima dată am simțit cum funcționează o redacție. Am format echipa de reporteri, am delegat persoane responsabile pentru anumite rubrici și am început planificarea. După câteva săptămâni am reușit să adunăm toate materialele, am redactat articole și am creat designul acestei reviste. Efortul este vizibil prin ceea ce am reușit să creăm. A fost destul de greu, dar în același timp foarte interesant și captivant”, spune tinerii.

În prezent, revista  „Viața Studențească” realizează bilanțul succeselor, activităților și proiectelor de talie națională și internațională în care studenții Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți se implică cu sârguință. Tineri țin să menționeze că reprezintă unica revistă studențească creată de studenți și pentru studenți din Republica Moldova, care tratează în special realizările studențești și viața din campusul universitar al Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

3 4

Actualmente, studenții au reușit să publice cinci numere de reviste, care apar lunar și numără aproximativ 36-40 de pagini. În cadrul redacției activează șapte membri, ce reunesc studenți de la Facultatea de Litere, Facultatea de Drept și Științe Sociale, Facultatea de Științe Reale, Ecologice și ale Mediului în fruntea căreia se află două redactore- șefe, studente de la Facultatea de  Litere- Iana Doțiuc și Natalia Istrati. „Suntem o echipă activă, creativă care generează permanent idei noi de rubrici și conținuturi care apar în revistă”.

5

Conținutul este unul variat, începând cu evenimente locale și inițiative ale studenților până la proiecte de talie internațională, literatură, artă și frumos. Revista conține o gamă variată de rubrici, precum: Cititul nu îngrașă, Strada de C’Arte, Gânduri printre rânduri, Poezia generației Z, Lifestyle, Psihologul recomandă, Joburi și oportunități de voluntariat. Articolele se scriu atât în limba de stat cât și în limbile de circulație internațională, ca engleza, germana, franceza și rusa, ceea ce permite accesul liber a tuturor persoanelor la lectura acestei reviste.

Revista este finanțată de rectorat, din bugetul Autoguvernării Studențești.

Puteți urmări activitatea tinerilor pe pagina de Facebook: Revista „Viața Sudențească” USARB și Instagram: viatastudenteasca.

Studenții vin și cu un mesaj pentru cei care aleg să le urmărească activitatea. „Vă invităm la o lectură frumoasă. Nu renunțați la visele voastre, acceptați provocările vieții. Debutul este mereu greu, dar niciodată să nu vă fie frică de eșec”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente