Încercând să salveze parte din copacul vechi de peste 100 de ani din faţa casei şi din dorinţa de a împărtăşi pasiuneas pentru lectură, o femeie din SUA a transformat copacul din faţa casei într-o bibliotecă publică.

Chiar dacă trăim într-o lume permanent conectată la internet şi cu acces rapid la informaţie, cărţile încă au magia lor. Atingerea filei de carte şi cititul profund ajută la dezvoltarea creativităţii şi empatiei, două abilităţi care devin din ce în ce mai puţin prezente la nivel de societate.

Încercând să salveze parte din copacul vechi de peste 110 de ani şi din dorinţa de a împărtăşi pasiuneas pentru lectură, o artistă din Coeur d’Alene, SUA, a cucerit internetul prin modul inedit în care a ales să transforme copacul din faţa casei într-o bibliotecă publică.

1 2 3

Sharalee Howard, de meserie bibliotecar şi artist din pasiune pentru pictură, nu a vrut să lase arborele să putrezească şi,  în loc să-l taie, a decis să-l pună în folosul întregii comunităţi.

„A trebuit să sculptăm un copac uriaş de peste 110 de ani pe care am decis să îl transform într-o librărie a comunităţii (pe care mi-am dorit-o întotdeauna)“, a scris Sharalee pe pagina ei din Facebook.

Biblioteca în aer liber, pe care o numeşte Little Free (Tree) Library”, oferă cărţi oricărei persoane care este interesată de citit.  Mecanismul este simplu: oricine poate lua o carte, dar trebuie să lase o alta în schimb.

Biblioteca este iluminată în interior şi exterior, având uşă din sticlă şi permiţând oamenilor să privească în interior fără a fi nevoiţi să deschidă. Este dotată cu titluri celebre, bune de trezit pofta oricărui trecător pentru lectură, scrie adevarul.ro.