Câștigă o bursă în cadrul Programului de studii Lane Kirkland și învață două semestre într-o universitate din Polonia

warsaw-36hours-oldtown-xlarge

Fundaţia Libertăţii Polono-Americană, Fondatorul Programului precum și Fundația Educație pentru Democrație Administratorul Programului anunţă următoarea ediţie a concursului pentru candidații din Ucraina, Belarus, Rusia, Republica Moldova, Georgia, Armenia, Azerbaidjan, Kazahstan şi Kârgâzstan pentru bursele Lane Kirkland în Polonia, anul academic 2019/2020.

Programul este destinat tinerilor lideri, care deţin diplomă de studii superioare şi doresc să se implice activ în dezvoltarea democraţiei, economiei şi societăţii civile în ţările și regiunile lor de origine. Programul include două semestre de studii la o universitate poloneză şi două-patru săptămâni de stagii în instituţii publice şi private din Polonia.

Domenii de studii:

– Economie şi management
– Administrare/management (de afaceri, ONG-uri, cultură, medii, sănătate, educație)
– Administraţie publică (inclusiv guvernare locală)
– Drept
– Ştiinţe sociale (psihologie socială, sociologie)
– Ştiinţe politice şi relaţii internaţionale
– Politică de dezvoltare şi ajutor umanitar

Lucrarea de diplomă scrisă în cadrul bursei poate avea un caracter științific sau practic (în acest caz lucrarea de diplomă trebuie să includă introducere cu caracter științific).

În anul universitar 2019/2020, Programul Lane Kirkland este destinat celor care fac parte din următoarele comunităţi profesionale:

– experţi, politicieni, angajaţi ai guvernului
– antreprenori, manageri
– lideri ai ONG-urilor, animatori culturali şi de activitate socială
– cadre didactice
– jurnalişti

Criterii de eligibilitate:

– Cetăţenie şi reședință permanentă în una dintre ţările enumerate în anunţ (cei care au permis de reşedinţă permanentă în Polonia nu pot aplica pentru Programul Kirkland)
– Studii superioare complete (diplomă de masterat)
– Vârstă de până la 35 de ani (în cazuri justificate/excepționale până la 40 de ani)
– Experienţă profesională de cel puţin doi ani.
– Cunoaşterea limbii poloneze la un nivel adecvat, pentru a putea participa eficient la cursuri şi seminare şi pentru a elabora teza de diplomă; sau cunoașterea limbii engleze pentru candidații care au prezentat proiectul de cercetare în engleză (în acest caz se admite cunoașterea limbii poloneze la nivel de comunicare). În cadrul interviului este obligatorie cunoașterea limbii poloneze minimum la nivel B1 (lucrarea scrisă în limba poloneză) sau minimum la un nivel A1 (lucrarea scrisă în limba engleză).

Prioritate se va acorda:

1) Candidaţilor care se implică activ în domeniile lor profesionale şi sociale;
2) Candidaţilor care au obţinut realizări semnificative;
3) Candidaților care nu au făcut anterior studii în Polonia.

Acte necesare:

– Cererea completată online
– Proiectul de cercetare, inclusiv motivarea participării în cadrul Programului Kirkland, cu referire la continuitatea cercetării și planurile de viitor (4.000-6.000 de caractere cu spaţii)
– Două scrisori de recomandare, care prezintă realizările şi calificările candidatului şi motivarea de dezvoltare profesională şi socială (în limbile poloneză, rusă sau engleză) trimise în format electronic
– Copia diplomei de studii (masterat), trimisă în format electronic.

Formularul de aplicare poate fi accesat la adresa. de asemenea la această adresă găsiți și mai multe detalii: www.kirkland.edu.pl. Formularul se completează online, apoi sistemul va genera un document de confirmare care se imprimă, semnează și trimite prin poștă, cu o fotografie a candidatului atașată, la adresa ul. Hoża 59 m. 1A, 00-681 Warsaw, Poland. Două scrisori de recomandare împreună cu copiile actelor de studii se trimit la adresa: [email protected].

Termenul limită de aplicare și de transmitere a formularelor şi documentelor solicitate este 1 martie 2019. Cererile primite după termenul indicat mai sus nu vor fi luate în consideraţie.

Condiţii financiare:

Bursa lunară – 1800 PLN. În plus, acoperirea următoarelor costuri: taxe educaţionale, cazare în Polonia, taxe de asigurare, taxe de călătorie spre şi dinspre Polonia, costul vizei, achiziţionarea materialelor didactice şi de asistenţă educaţională. Calculatoarele împrumutate bursierilor pot rămâne în proprietatea acestora numai după îndeplinirea completă a condiţiilor specificate de Program.

Programul de burse presupune:

– Lansarea Programului (mijlocul lunii Septembrie 2019)
– Curs de informare și integrare (10 zile)
– Lecţii (două semestre) în cele mai mari centre universitare poloneze : Varşovia, Cracovia, Poznan, Wroclaw, Lublin
– Pregătirea lucrărilor de semestru şi a tezei de diplomă
– Patru întâlniri ale tuturor bursierilor
– Activităţi de dezvoltare individuală și a capacităților de lider
– Un stagiu profesional (două-patru săptămâni), de obicei, după terminarea programului academic
– Ceremonia de finalizare a Programului – acordarea diplomelor (sfârşitul lunii iunie 2020, în Varşovia)

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente