Şase persoane au ajuns la spital în ultimele 24 de ore cu diverse traumatisme în urma accidentelor rutiere provocate de intemperie.

Ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Patrulare, Natalia Golovco, a comunicat că, în ultimele 24 de ore, cât pe teritoriul ţării a nins puternic, au fost înregistrate cinci accidente rutiere grave, soldate cu şase persoane traumatizate, transmite MOLDPRES.

„Începând cu ora 08.00 a zilei curente, câte un echipaj de patrulare din fiecare sector al capitalei s-a deplasat la ÎM Regia „Exdrupo”, a preluat câte trei autospeciale și cu girofarul în funcțiune acordă suport la curățarea drumului”, a spus Golovco.

Potrivit sursei citate, în prezent pe traseele ţării se circulă cu viteză redusă în condiții de iarnă, blocări de artere nu sunt”. Pe șoseaua Balcani din capitală a fost blocat un tir, însă el a fost tractat de un automobil special”, a adăugat Golovco.

Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă toți participanții la trafic să respecte indicațiile poliţiştilor şi să circule cu 20-30 km mai puțin decât limita permisă. Totodată, conducătorii auto sunt avertizaţi să folosească luminile de întâlnire atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, pentru a reduce riscul producerii accidentelor rutiere. La fel, INP recomandă șoferilor care pornesc la drum lung să aibă rezervorul mașinii plin, apă pentru 24 de ore, alimente, o pătură caldă, termos cu ceai, telefonul încărcat și trusa medicală.