(foto, video) Două linii de troleibuz și-au scurtat traseul. Situația în Chișinău privind deszăpezirea și circulația transportului public

6

Primăria municipiului Chişinău informează despre situaţia în oraş la ora 13.00, în condiție de ninsoare abundentă și instalarea stării de cod galben de ninsori.

În perioada de referință, ÎM Regia „Exdrupo” intervine pe străzile principale și pe cele pe care circulă transportul public, cu 36 de utilaje, în conlucrare cu Inspectoratul Național de Patrulare, precum și în situațiile problematice apărute. De asemenea, serviciile de deszăpezire intervin prin echipe mobile, pe întreg teritoriul orașului, pentru a curăța străzile, unde se formează acumulări de zăpadă, precum și în pasajele subterane. Până la această oră, drumarii au împrăștiat 600 tone de antiderapant și circa 60 tone de sare lichidă.

Străzi închise nu sunt, deși, temporar, pe anumite segmente se înregistrează blocaje, datorate accidentelor de circulație sau deplasării lente ale mașinilor din cauza ninsorii.1 2  5

Transportul public circulă pe toate rutele municipale, deși 2 linii de troleibuz cu itinerar spre suburbii și anume nr. 31 și nr. 33, spre Sângera și Stăuceni și-au scurtat traseul până la intrarea în localitate.

Totodată, linia de autobuz nr. 31 care circulă până la Vadul lui Vodă, merge doar până în localitatea Budești, iar ruta nr. 46 circulă până la intrarea în comuna Ghidighici.

4

De asemenea administrația Î.M. „Parcul Urban de Autobuze” a decis retragerea de la rută a celor nouă autobuze cu remorcă. Măsura este luată în scopul evitării blocajelor de trafic.

În acelaşi timp, Regia locativ-comunală intervine, repetat, la deszăpezire, în stațiile de așteptare și pe trotuare, cu implicarea a 35 de utilaje și 400 de muncitori.

6

3

Autoritățile municipale îndeamnă cetățenii să utilizeze transportul public, în defavoarea mașinilor personale; automobiliștii să nu parcheze pe marginea străzilor și pe trotuare, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină în timp util. De asemenea, agenţii economici din Chişinău și gestionarii de imobile sunt chemați să-şi cureţe zăpada de pe teritoriul în care activează.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente