În incinta Adunării Naționale a Franței, la Paris, pe data de 31 ianuarie 2019, va avea loc conferința științifică „Criptomonedele. Care va fi deznodământul după intituționalizarea lor?”.

Evenimentul este organizat de către Institut européen d’études du développement (IEED) în parteneriat cu Assemblée Nationale (camera inferioară a Parlamentului francez) și își propune să răspundă la întrebări precum: De ce și cum să instituționalizăm monedele virtuale? Ce consecințe ar avea instituționalizarea criptomonedelor pentru sistemul monetar actual, pentru investitori sau pentru mediul economic? Sunt invitați ca vorbitori Assen SLIM, conferențiar universitar, Doctor habilitat în economie (Institut National des Langues et Civilisations Orientales) și Pierre PERSON, deputat al Parisului, raportor al unei misiuni de informare la Adunarea Națională cu privire la monedele virtuale.

Dorina ROȘCA (originară din Republica Moldova), președinta IEED, fiind și unul dintre inițiatorii și coordonatorii evenimentului, lansează invitația la conferință publicului interesat, inclusiv din Moldova și România, și declară că „obiectivul acestui eveniment este de a iniția și consolida un dialog constructiv între cercetători și actorii politici pe subiecte economice de actualitate.”

Participarea la eveniment este gratuită, dar numărul de locuri sunt limitate. Pentru a participa, doritorii trebuie să completeze formularul de înregistrare, până în data de 23 ianuarie inclusiv.

Mai multe detalii sunt indicate pe pagina de Facebook a evenimentului.

Persoane de contact : Dorina ROȘCA  +33 6 35 39 63 00, Olga KARASSEVA  +33 6 63 87 42 09, [email protected]

IEED este un think-tank creat de o echipă de cercetători, doctori în științe sociale din Paris.

Institutul își propune să participe activ la orice dezbatere privind dezvoltarea economică, socială și politică a societăților contemporane.