Educația progresează. 28 de profesori de limba engleză din țară participă la Teachers’ Activity Group

1
Foto: Facebook/Meta

S-a dat start proiectului Training pentru Activități în Grup (TAG) pentru profesorii de limba engleză din localitățile situate pe ambele maluri ale râului Nistru.

În cadrul proiectului, profesorii de limba engleză sunt învățați cu noi metodologii de predare în școli, cu noi exerciții și activități în grup pentru elevi.

„Obiectivul proiectului este de a crea grupuri de profesori activi, care s-ar ajuta reciproc, pentru a îmbunătăți calitatea metodei de predare în școli, în regiunile din care fac parte” – Larisa Guzun, director executiv „META”.

2
Photo Credit: Facebook/Meta

Prima etapă conținea trei zile de cursuri intense, profesorii au fost învățați cum să motiveze elevii, cum să-i facă mai activi în timpul orelor.

În a 2-a etapă deja profesorii devin traineri, ei trebuie să împartă cunoștințele obținute la training în clasele sale.

La etapa finală profesorii vor crea grupuri de profesori activi în regiunile din care fac parte, pentru a lucra împreună și a scrie proiecte în viitor.

3Photo Credit: Facebook/Meta

„Voi folosi informația primită în clasele pe care le predau, dar și în trainingurile la care fac parte, pentru că tot ce a fost predat în trei zile, este o informație de preț” – Alexandru, profesor din Anenii Noi.

În cadrul trainingului sunt folosite cât mai multe metode interactive, aspecte pentru gândire critică și dezvoltare profesională.

„Eu cred că fiecare ar trebui să se bucure de oportunitatea de a participa în așa proiecte, pentru că mereu trebuie să ne dezvoltăm și să le oferim elevilor studii de calitate” – Evghenia, profesoară din Bender.

5Photo Credit: Facebook/Meta

4Photo Credit: Facebook/Meta

În cadrul evenimentului participă profesori din Drochia, Soroca, Telenești, Anenii Noi, Ștefan-Vodă, Rîbnița, Tiraspol, Grigoriopol.

Proiectul este susținut de Ambasada Marii Britanii și inițiat de Consiliile Britanice din România în parteneriat cu Asociația META. Se axează pe fortificarea unui grup de traineri pentru profesorii de limba engleză de pe ambele maluri ale râului Nistru.

Pentru mai multe detalii, puteți urmări video-ul de la prima etapă:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente