Peste 130 de mii de doze de vaccin antigripal au fost aduse în Republica Moldova

07-blog-Vaccines

În Republica Moldova a sosit un nou lot de vaccin antigripal, în cantitate de 130 mii de doze, care a fost recepţionat de către Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică. Vaccinul Influenza Vaccine (Split Virion) este distribuit instituţiilor medico-sanitare publice din ţară.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, citat de trm.md, vaccinele sunt pentru imunizarea împotriva gripei sezoniere a contingentelor profesionale și cu risc sporit de îmbolnăvire (bolnavii cu boli cronice, lucrătorii medicali, angajații din cadrul trupelor de carabinieri și grăniceri, Serviciului Situații Excepționale și Serviciului Vamal, personalul din instituțiile de asistență socială, copiii din internate etc.).

Campania de imunizare împotriva gripei a început în luna octombrie, atunci când Ministerul Sănătății a procurat și distribuit instituțiilor medico-sanitare publice 30 de mii de doze de vaccin antigripal.

Ministerul Sănătății informează că imunizarea cu vaccin antigripal este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă și evitarea complicațiilor şi recomandă persoanelor din categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire să se vaccineze. Vaccinul antigripal este oferit gratuit.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente