IKEA face primii pași în a produce fibră textilă pentru hainele brandului H&M

communist-ikea

Grupurile H&M, Inter IKEA şi cercetătorul Lars Stigsson au lansat în 2014 un parteneriat cu scopul de a dezvolta noi fibre textile într-un mod sustenabil şi la costuri atractive. Acestui parteneriat, transpus în firma TreeToTextile, i s-a alăturat şi Stora Enso, o companie cu sediul în Helsinki, Finlanda, care producec hârtie şi alte materiale din lemn. Stora Enso va susţine industrializarea procesului de producţia al TreeToTextile, prin pregătirea unei fabrici demonstrative la una din facilităţile sale nordice, se arată într-un comunicat de presă al retailerului H&M.

„Cu ajutorul noului nostru partener intrăm în faza industrializării. Noua fiobră textilă pe care am dezvoltat-o este sustenabilă şi produsă la un cost redus”, spune Annica Karlsson, preşedintele Consiliului de Administraţie al TreeToTextile AB citat de economica.net.

TreeToTextile preia materia primă regenerabilă și transformă celuloza într-o fibră textilă. Acest proces de producție utilizează mai puțină energie și substanțe chimice. Procesul este mai durabil și mai eficient din punct de vedere al costurilor, comparativ cu tehnologiile și fibrele convenționale, se mai arată în comunicatul suedezilor.

Tehnologia a fost testată pe o linie pilot în Suedia și urmează a fi extinsă odată cu construirea unei stații demonstrative la una dintre facilitățile nordice ale Stora Enso. Grupurile Inter IKEA și grupul H&M intenționează să utilizeze fibrele în produsele lor, însă scopul este ca întreaga industrie să beneficieze de această fibră durabilă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente