(foto) Crăciun cu brazi electrici și ghirlande inteligente. Cine sunt câștigătorii Christmas Hackathon: IoT Edition

1 – Microwire (2)

Până la Crăciun mai este o săptămână, dar noi deja trăim atmosfera de sărbătoare. Brazi electrici, ghirlande inteligente și sonerii pentru colindători – acestea sunt doar câteva exemple de idei realizate de echipe la Christmas Hackathon: IoT Edition.

În acest weekend la Facultatea Calculatoare, Informatică şi Microelectronică, CIRCLE (Cluster of Interactive systems, Robotics, Control Engineering Laboratories for empowering Education) din cadrul UTM și BEST Chișinău au organizat cel mai de Crăciun eveniment: Christmas Hackathon: IoT Edition. O competiție de 24 de ore între echipe cu tematica generală Internet of Things.

Participanții au avut la dispoziție mai multe dispozitive din partea organizatorului, fiind ghidați de o echipă de  mentori care au monitorizat și ajutat studenții în procesul de lucru. La final, participanţii trebuiau să ofere un produs, proiectat şi realizat conform imaginației și efortului depus pe parcursul concursului. Exemple de dispozitive disponibile: Arduino Mega 2560, Raspberry Pi 3 model B, Rephone kit, LED-uri,Grove Speech Recognizer kit, cablaje și alte componente.

La sfârșitul evenimentului fiecare echipă a prezentat un prototip funcțional interconectat cu mai multe dispozitive cu scopul de a crea o atmosferă, cu adevărat, de sărbătoare.

Participanţii au rămas cu impresii plăcute după eveniment, fiind bucuroşi de a încerca această experienţă.

Iată cine sunt câștigătorii:

#Locul 1 – Echipa MicroWire, din care fac parte Artur Oprea și Gheroghe Vasiliu, ambii studenți ai Facultății Calculatoare Informatica și Microelectronica, specialitatea Automatica și Informatica. Tinerii i-au adus mulțumiri mentorului Dumitru Moraru lector universitar, de la departamentul Ingineria Software.

1 - Microwire (2)

#Locul 2 – Echipa SNICKERS

„Avem o impresie destul de caldă față de eveniment. Din păcate nu am reușit sa facem totul ce am dorit din considerentele că nu a ajuns timp. Totuși, minimul care a fost pus de noi, l-am trecut cu succes și suntem printre primii”, au menționat aceștia.

2 -SNICKERS

#Locul 3 – Echipa Muskellion

„A fost o luptă nemiloasă, chiar dacă aveam aceleași dispozitive și idei, fiecare om este unic și are viziunea sa. Noi am considerat că astfel trebuie să fie un proiect de succes, dar după prezentări am înțeles că sunt oameni și mai puternici, cu idei mult mai inovaționale”, au menționat aceștia.

3 - Muskellion (2)

BEST Chișinău (Board of European Students of Technology) este o organizație studențească de nivel european, care activează în cadrul Universității Tehnice a Moldovei din anul 2007 și are drept scop dezvoltarea studenților.

Mai multe despre organizația studențească găsești pe pagina de Facebook BEST Chișinău sau pe site-ul best.utm.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente