Noutăți la Gala Studenților Originari din Moldova. Cine sunt membrii juriului și cum te înregistrezi la Innovation HUB

26678322_1499079410206912_7501928438994642021_o

Evenimentul Gala Studenților Originari din Republica, se apropie cu pași rapizi. Pentru a putea participa la ceremonia din 27 decembrie 2018, doritorii de a fi prezenți trebuie să dea „Attending” pe pagina evenimentului și să se înregistreze prin intermediul acestui formular.

Pentru a rămâne obiectivi și transparenți, cei 5 membri ai juriului categoriilor de baza sunt profesioniști din diferite domenii de expertiză, iar jurizarea candidaților de la categoria Arte va fi efectuată de către personalități ce aparțin acestui domeniu.

Rezultatele jurizării vor fi publicate pe 27 decembrie la ceremonia de premiere.

Vedeți mai jos cine sunt membrii juriului din acest an:

#Ana Groza – director executiv Foreign Investors Association in the Republic of Moldova

#Marius Bostan – inițiator al Repatriot; președinte FNTM

#Ion Tighineanu – Vice-președinte al Academiei de Stiinte din Moldova

#Andrei Chiciuc – președinte Agenţia Naţională de Asigurare a Calităţii în Educație și Cercetare

#Claudia Melinte – coordonator Oficiul Erasmus+ Moldova

#Sandu Grecu – Artist al Poporului; Fondator, director artistic Teatrul „Satiricus” Ion Luca Caragiale

#Vladimir Us – curator, coordonator proiecte Oberliht Association

#Mihai Stamati – designer de obiect; lector Departamentul Design Industrial și de Produs, UTM

#Lilian Severin – fondator POT Music; muzician, compozitor

ej

Și mult-așteptata surpriză este anunțul noii rubrici GSORM innovation Hub! Înregistrările pentru această rubrica se pot face aici.

Începând cu anul 2017, Gala Studenților Originari din Republica Moldova și-a propus să le ofere studenților basarabeni, ce își fac studiile la cele mai prestigioase universități ale lumii, oportunitatea să descopere și să se implice în initiative și proiecte locale care produc schimbări în diferite domenii. Astfel, la ediția din 2017, studenții au participat la doua paneluri tematice ce au abordat teme curente pentru dezvoltarea economică a Republicii Moldova anume, Panelul „Dezvoltare Rurală prin Eco-Turism” și Panelul „Think Digital”. În cadrul panel-urilor s-au concretizat planuri concrete de acțiune, unul din ele culminându-se chiar cu Proiectul de Dezvoltare Locală „ReDescoperă Lunca Prutului”, ce a constat în amenajarea infrastructurii turistice din satul Văleni, din inima Rezervației Biosferice „Prutul de Jos”, lansarea unei campanii de crowdfunding și crearea unei comunități ai Ambasadorilor dezvoltării Eco-turismului din Lunca Prutului.

#GSORM Innovation Hub

În acest an organizatorii Galei își propun să dezvolte acest concept prin crearea unei platforme care ar oferi tinerilor posibilitatea să contribuie la dezvoltarea inițiativelor locale prin expertiza și experiența pe care o au în domeniile lor de specializare. Acestă platformă a fost denumită GSORM Innovation Hub și are la bază un set de măsuri și acțiuni care vor crea premizele necesare pentru stimularea studenților și absolvenților originari din Republica Moldova să se implice activ în promovarea proiectelor, politicilor și inițiativelor de dezvoltare a țării.

#Smart Solutions for Smart Nations

Prima ediție al GSORM Innovation Hub este organizată în parteneriat cu United Nations Development Project (UNDP) Moldova și Proiectul de Reîntoarcere prin Antreprenoriat „RePatriot”; și va fi centrată pe Soluții SMART pentru Orașe/Comunități Inteligente. Pentru acest scop, ne propunem selectarea unui număr de maxim 24 de participanți, studenți și tineri profesioniști, atât din Diasporă , cât și de acasă, din diferite domenii de interes, ce vor participa la un atelier de lucru, unde experții și companiile ce reprezintă topul inovatorilor în domeniul Smart Cities Solutions din Moldova,  vor prezenta cele mai recente proiectele și inițiative dezvoltate la nivel de țară; ca mai apoi să se  lucreze cu grupul țină de tineri profesioniști pentru îmbunătățirea și consolidarea acestora. Evenimentul va consta din partea teoretică, (familiarizarea cu soluțiile SMART, implementate și/sau în curs de implementare în Republica Moldova) și partea practică, unde sub îndrumarea a 3 lideri de proiect/workshop (UNDP + Mediu Privat+ Invitat Special) se vor forma  3 grupe de lucru care vor aduce soluții concrete la problemele concrete cu care se confruntă Mișcarea SMART în Moldova, pe următoarele segmente:

#Workshop A: Smart Villages (Comunități inteligente și sustenabilitatea-Solutii SMART aplicate in Turism Rural / Vitivinicol/ Eco-Turism)

#Workshop B : Smart Cities  (Orașe inteligente și eficientizarea serviciului public și a mediului de business)

#Workshop C: Smart Nation (Soluții inteligente aplicate în educație).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente