Adunare pe Dreapta! Un nou partid declarat unionist susține blocul ACUM și declară că nu va participa la alegeri

Logo_PLR
Foto: Partidul Liberal Reformator s-a format din scindarea Partidului Liberal

PLR nu va participa la Alegerile Parlamentare din 24 februarie 2019 și va susține blocul ACUM. Declarația a fost anunțată prin intermediul unui comunicat de presă. Potrivit acestora, este necesară o coalizare a forțelor declarate anti-oligarhice.

 

„Măsurile draconice luate acum, în perioada pre-electorală, de forțele oligarhice au scopul de a face imposibilă nu doar alternanța puterii în stat, dar însăși pătrunderea în legislativ a unor forțe din afara spațiului politic controlat de binomul oligarhic. Pentru a combate aceste planuri oneroase este nevoie de o polarizare cât mai pronunțată a forțelor care se declară anti-oligarhice. Gravitatea situației impune maximă responsabilitate, maturitate politică și decizii extraordinare”, s-a menționat în comunicatul formațiunii.

Amintim că astăzi și Partidul Unității Naționale, condus de către Anatol Șalaru a anunțat același lucru, că vor susține necondiționat blocul format dintre PAS și DA.

PLR s-a format în anul 2013, când un grup de fruntași ai PL au ieșit cu scandal din partid. În anul 2015, PLR alături de Partidul Acțiune și Solidaritate au format un bloc electoral, care a fost condus de către Iurie Leancă, în acel moment fiind în căutarea unui partid pentru a participa la scrutinul local.

Blocul a luat 6 mandate de consilier municipal, locul 3 în turul 1 pentru primăria capitalei, 6% din mandatele de consilieri raionali, 5% din consilii orășenești și sătești, și 7,5% din primari.

Meritul succesului electora a fost atunci atribuit echipei lui Iurie Leancă, care ulterior a reușit să înregistreze propriul partid, Partidul Popular European.

Citește și

 

Partidul Unității Naționale va susține blocul ACUM. Șalaru: „Îi sprijinim fără condiții. Nu o să negociem candidați!”

(video) Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma DA au semnat acordul de constituire a Blocului electoral „ACUM”

(video) Partidul Liberal va participa în alegerile parlamentare din 24 februarie, în cadrul blocului ACUM

PLDM va merge la alegerile parlamentare din 24 februarie împreună cu Blocul electoral „ACUM”

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente