Partidul Liberal va participa în alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, în cadrul blocului ACUM. Decizia a fost anunțată de liderul formațiunii, Dorin Chirtoacă după ședința Consiliului Republican din 16 decembrie, Partidul Liberal.

În cadrul ședinței Consiliului Republican din 16 decembrie, Partidul Liberal a luat următoarea decizie:

# Partidul Liberal va participa în alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, în cadrul blocului ACUM, în condițiile compromisului atins în cadrul discuțiilor cu PAS, PPDA si PLDM, compromis care constă din urmatoarele 5 puncte: calendar comun, un membru-observator PL în cadrul comisiei de meritocrație, participare pe listele de candidați și pe circumscripții, proces-verbal al ședințelor comisiei de meritocrație, stabilirea locului candidaților pe listă și pe circumscripții având în vedere mertitocrația, dar și așteptările cetățenilor.

# În alegerile parlamentare, în cadrul blocului ACUM, Partidul Liberal va continua să promoveze obiectivul reîntregirii neamului românesc – Unirea cu România, ca fiind cea mai bună soluție și unica de fapt, pentru a asigura securitatea și prosperitatea cetățenilor în cadrul NATO și UE.

# Până la realizarea deplină și completă a Unirii cu România, Partidul Liberal va fi solidar cu obiectivele partidelor pro-europene (tot în scopul promovării reîntregirii), va colabora cu aceste partide, cu excepția celor care manifestă complicitate cu regimul dictatorial Plahotniuc-Dodon.

Amintim că, anterior Valeriu Muntean a anunțat că părăsește formațiunea Partidul Liberal. Motivul principal pentru care el se retrage din PL este că partidul nu dorește să meargă în alegerile parlamentare împreună cu blocul ACUM.