Un scriitor și trei cercetători din Moldova au devenit laureați ai premiilor Academiei Române. Cine sunt aceștia

18011235_big1544873215
Foto: moldpres.md

Un scriitor și trei cercetători din Republica Moldova au devenit laureați ai premiilor Academiei Române pentru anul 2016. Ceremonia de înmânare a premiilor a avut loc la București, în prezența membrilor Adunării Generale a Academiei Române.

Astfel, scriitorul Dumitru Crudu a primit premiul „Ion Creangă” în domeniul literaturii pentru cartea de proză „Salutări lui Troţki”, iar academicianul Ion Guceac – premiul „Nicolae Titulescu” în domeniul științe juridice pentru lucrarea „Constituția la răscruce de milenii”.

Membrul corespondent al Academiei de Științe a Moldovei, Mariana Șlapac, a primit premiul „Mihail Kogălniceanu” în domeniul științe istorice și arheologie pentru lucrarea „Cetăţile bastionare din Moldova (sfârşitul secolului al XVII-lea – mijlocul secolului al XIX-lea)” și doctorul habilitat în filologie, profesorul universitar Vasile Bahnaru a obținut premiul „Bogdan Petriceicu-Hasdeu” în domeniul științe filologice și literatură pentru lucrarea „Calvarul limbii române în timpul dominaţiei sovietice”.

Potrivit organizatorilor, Academia Română acordă un număr de 81 de premii, purtând, fiecare, numele unei personalităţi din domeniul cultural sau științific reprezentat în cele 14 secții ale Academiei Române: filologie și literatură, istorie, matematică, fizică, chimie, biologie, geonomie, științe tehnice, agronomie și silvicultură, medicină, economie, științe juridice și sociologie, filosofie, teologie, psihologie și pedagogie, arte, arhitectură și audiovizual, știința și tehnologia informației. Din totalul celor 81 de premii, pentru anul 2016 au fost acordate 70.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente