Târgul de Crăciun de la Strasbourg s-a redeschis după atacul terorist de marți

strasbourg

Târgul de Crăciun de la Strasbourg şi-a redeschis vineri porţile în condiţii de securitate ridicată, după ce poliţia franceză a reuşit să îl ucidă pe autorul atacului terorist care a avut loc marţi în oraşul din estul Franţei, în care patru persoane au murit şi alte 12 au fost rănite, relatează Reuters.

Autorul atacului, Cherif Chekatt, în vârstă de 29 de ani, a fost ucis în cartierul Neudorf din Strasbourg, după ce un schimb de focuri cu poliţia, punând astfel capăt unei operaţiuni de două zile care a implicat mai mult de 700 de membri ai forţelor de securitate, scrie mediafax.ro.

Vineri, jurnalistul italian în vîrsta de 29 de ani, Antonio Megalizzi, a murit ca urmare a rănilor suferite, în ceea ce primarul din Strasbourg, Roland Ries, a spus că a fost, fără îndoială, un act de terorism.

Ministerul italian de Externe a comunicat că Megalizzi s-a aflat la Strasbourg pentru a urmări sesiunea plenară a Parlamentului European pentru reţeaua de radio Europhonica.

Ries şi-a exprimat satisfacţia că Chekatt a fost ucis şi a spus că toţi cei din Strasbourg, şi de la graniţa cu Germania, au simţit acelaşi lucru.

Trupele franceze, care au fost folosite pentru a consolida securitatea naţională, după ce un val de atacuri islamiste au început în Franţa în 2015, au stat la pază în piaţă în aer liber.

Atacul asupra renumitului târg de Crăciun de la Strasbourg, o ţintă plină de simboluri religioase, a evocat dificultăţile Franţei în integrarea celei mai mari minorităţi musulmane din Europa de Vest şi în lupta cu militanţii locali inspiraţi de Statul Islamic.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente