Evenimente pentru copii, tineri și părinți. Unde să mergeți în ziua de duminică 3×3 decembrie

grinch-1-830×553

Cu pași mici ne apropiem de cele mai așteptate zile ale anului – Crăciunul și Revelionul. De aceea, în luna decembrie se organizează cele mai atmosferice evenimente ca să fii pregătit/pregătită emoțional de aceste sărbători. Crează-ți o zi plină de bucurie și dispoziție bună.

#Mica Sirenă. Teatru Țăndărică

Sirena lui Andersen este atrasă la suprafaţa apei de două impulsuri complementare, dar separabile totodată: iubirea romantică pentru un prinţ frumos şi dorinţa morală de a atinge nemurirea sufletului. Mica Sirenă suferă atunci când prinţul se căsătoreşte cu o altă fată pe care o crede salvatoarea lui. Ea se desprinde de mitul sirenelor, refuzând să îl ucidă pe prinţ, sacrificându-se pe sine şi iubirea ei şi rămâne pe veci prizoniera apelor.

Teatrul Ţăndărică este un reper pentru teatrul de animaţie românesc. Fondat în 1945, cu o strategie repertorială consolidată în timp şi un portofoliu de titluri din literatura românească şi universală care nu mai au nevoie de nicio introducere, Teatrul Ţăndărică urmăreşte, în permanenţă, să alinieze teatrul de animaţie şi teatrul vizual din România la tendinţele mondiale.

Vârsta: Peste 3 ani

Durata: 50 min. PREȚ BILETE: 120, 130, 180 lei

#Orășelul de Crăciun

Începând cu 1 decembrie şi până pe 20 ianuarie 2019, între orele 10:00 şi 23:00, vină în Scuarul Teatrului de Operă și Balet pentru a descoperi magia sărbătorilor de iarnă.

Oaspeţii „Orăşelului de Сrăciun” vor avea parte de distracţii și activități pe placul fiecăruia cum ar fi:

#Animatori : Olaf, Ursul Panda, Moș Crăciun și Alba Ca Zapadă
#Topoganul de Gheața
#Carusele pentru orice virstă
#VR Zone de la ( Orange )
#Băuturi Fierbinți
#Mîncare Gustoasă
#Pizza pe Vatră
#Сafea Gratuită
#Concursuri şi Surprize de la Parteneri.

În orășelul improvizat, vizitatorii îi pot vedea pe cei mai îndrăgiți artiști ai tării pe tot parcursul evenimentului.

#Târgul internațional de caritate (oportunitate de voluntariat)

Chai Alfa Moldova colaborează cu echipa de voluntari a Clubului Internațional al Femeilor din Moldova. Aceștia caută voluntari pentru a colabora la Bazarul Caritabil Internațional pe 9 decembrie.
Voluntarii trebuie:
#să participe la un training obligatoriu pe 1 decembrie 11:00 – 15:00 la Chai Alfa Moldova Centru (Strada București 88)
#alegeți între aceste trei schimburi (09:00 – 13:00, 13:00 – 17:00 sau 09:00 – 17:00).
#să aibă o atitudine pozitivă.

Toți voluntarii vor primi un prânz gratuit și un certificat de voluntariat. Pagina evenimentului. 

Faceți clic pe link pentru a vă înscrie.

#Atelierul spiridușilor

Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO vă invită în Atelierul Spiridușilor. Activitatea este compusă din 4 master class-uri cu tematica de Crăciun. Buna dispoziție, muncă creativă și dansuri îi așteaptă pe micuți.

Ai o minune de copilaș de la 3 la 10 ani care este dornic să devină spiriduș și să vină acasă cu daruri pentru întreaga familie? Atunci află ce vom face:

– pictăm figurine de ghips
– decorăm biscuiții, aici nici noi nu suntem siguri că ajung acasă
– confecționăm din fetru ciuboțica lui Moș Crăciun
– pregătim purcelușul, nu cel copt la cuptor care îi place tăticului, ci unul din foamiran care sigur va fi pe placul tuturor

Biletul de participare este de 130 lei, un copil + un părinte, acestea pot fi procurate la ARTICO, et.2, biroul 207, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 169

P.S. Tătici și mămici în timp ce micuții se distrează, dumneavoastră savurați din discuția cu psihologul centrului. Pentru detalii: 060864683. Pagina evenimentului.

#Căldură în noiembrie

Spectacolul relatează despre Alex, un medic american cu renume mondial, se întoarce în orașul său de baștină, situat undeva pe litoralul Mării Negre, în Bulgaria, de unde a emigrat, mai bine zis a fugit, acum 40 de ani.În taverna unde și-a petrecut cei mai frumoși ani ai tinereții, el o întâlnește pe fosta lui iubită, Elena. Pentru a serba această întâlnire și a nu fi deranjați de alți clienți, Alex roagă proprietarul ca acesta să închidă localul. Rămași singuri, cei doi incep sa-și depene amintirile. Aflăm din povestea lor despre împrejurările în care s-au iubit și s-au despărțit, calvarul prin care a trecut Elena și prețul pe care l-a avut de plătit ea pentru fuga lui Alex.  Martori la toată povestea aceasta sunt doar proprietarul cârciumii, un tânăr care a moștenit acest local de la tatăl său, împreună cu iubita sa, o tânăra energică și ambițioasă, care vrea cu tot dinadinsul să emigreze împreună cu alesul inimii în America. Două cupluri, două povești. Aceleași probleme, aceleași întrebări…fără răspuns.

Teatrul Naţional Eugene Ionesco bd. Grigore Vieru 11, ora 18.30. Biletele pot fi procurate aici.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente