Activezi în domeniul vânzărilor și lucrezi cu aplicația Instagram pentru a-ți promova produsele, iată 12 instrumente gratuite pe care poți să le folosești.

Ion Mocanu vine iarăși cu o porție de recomandări pe tema marketingului. De această dată te ajută să afli câteva platforme care îți vor facilita să lucrul pe Instagramю

#Unfold te ajută să creezi Insta Stories cu ajutorul template-urilor sau șabloanelor. Aplicația a fost folosită și de Selena Gomez, Emma Watson și branduri ca Forbes, CBS. Aplicația de asemenea te ajută să reutilizezi șabloanele pe care le-ai creat, respectiv, economisești timp și îți păstrezi stilul unic de fiecare dată când faci stories. E gratuită, dar unele șabloane mai sofisticate pot costa un dolar sau doi. E disponibilă și pentru iOS și Android.

#Storybeat are milioane de cântece pe care poți sa le adaugi in Insta Stories. Ei înnoiesc biblioteca des, așa ca vei găsi ceva bun in fiecare zi. Este disponibil doar pentru iOS.

#Thematic este un site care te ajută să descoperi muzică nouă, pe care o poți folosi gratuit în stories și în video-urile tale, dacă ești youtuber. Aplicația a fost creată de Michelle Phan, care cândva era cea mai populară youtuberă in domeniul beauty. Cei din voi care editează video știu cât e de greu să găsești muzică bună și gratuită. Thematic a rezolvat această problemă.

#Instalist – e un site cu cele mai instagramabile destinații turistice. Dacă planifici o călătorie în una din aceste țări, vezi ce locuri sunt populare pe Instagram

#Jetpack te ajută să copiezi hashtag-urile tale formatate doar cu un singur tap. Poți să creezi diferite categorii de hashtag-uri și să le ai la îndemână, fără să le cauți mereu prin notițele telefonului. Aplicația nu e gratuită, costă doar $2.

Cateva Aplicații pentru editarea photo

#Ca să aplici filtre frumușele folosește Adobe Photoshop Express, VSCO, Snapseed. Toate sunt gratuite.

#Canva îți permite nu doar să aplici filtre, dar și să adaugi diferite elemente grafice în stories.

#Swipeable Panorama îți permite să creezi panorame și să le publici in forma de carousel pe Instagram. E disponibilă doar pentru iOS

#BuzzWeb – Dacă reprezinți un brand, Buzzweb te va ajuta să înțelegi care este prețul potrivit pentru o postare promovată la vreun anumit influencer, îl calculează în dependență de mai mulți factori. Dar dacă ești influencer, te va ajuta să înțelegi care este prețul corect pe care tu să îl numești atunci când lucrezi cu brandurile

#HypeAuditor face o analiză a pofilelor. Poți afla dacă unii au abonați sau like-uri cumpărate, poți vedea cât de activă este audiența vreunui influencer. Serviciul este gratuit, dar dacă vrei o analiză completă a vreunui profil costă $2 per raport.