Spitalul Clinic Municipal Nr.1 a făcut publică ieri, 5 decembrie, o poveste emoționantă de viață a femeii care a reușit să învingă moartea și și-a sărbătorit cea de a 35-a aniversare, după ce s-a aflat zece zile în comă.

Zinaida a împlinit pe 5 decembrie 35 de ani. Medicii spun că femeia s-a născut a doua oară, asta după ce a fost transferată în stare gravă pe 13 noiembrie la Spitalul Clinic Municipal Nr.1 din Chișinău.

Zinaida este originară din raionul Ungheni și are doi copii. În urma unei intervenții starea pacientei s-a complicat grav și a fost transferată prin serviciul AVIASAN din raionul Ungheni în IMSP Spitalul Clinic Municipal nr.1, într-o stare extrem de gravă, condiționată de: Comă gr. IV, Șoc septic. Sepsis. MODS (Sindrom de disfuncție multiplă de organe). Pneumonie septică, ARDS (Sindrom de detresă respiratorie acută), Insuficiență hepatorenală, Edem cerebral, CID (Sindromul coagulării diseminate a sângelui) .

Timp de 10 zile, pacienta s-a aflat în comă, fiind consultată de diverși specialiști, sub tratament intensiv multimodal, investigată multidirecțional, ce a acoperit tot spectrul de patologii.

După 20 de zile petrecute în secția Reanimare, Zinaida, ieri, și-a sărbătorit cea de-a 35-a iarnă cu prietenii și salvatorii săi, cărora le-a mulțumit cu lacrimi în ochi.

Întreg colectivul Spitalului Clinic Municipal nr.1 au felicitat-o urându-i multă sănătate, fericire în familie și să fie la fel de puternică și luptătoare, precum a demonstrat.

Momentan, Zinaida a fost transferă în secția de profil pentru a continua tratamentul și reabilitarea necesară și arde de nerăbdare să își stângă cât mai curând la piept cei doi copii, care o așteaptă acasă.

47508308_1379743052167952_2618140848788865024_n