Ieri 5 decembrie, în jurul orei 21:00, inspectorii de patrulare din orașul Cimișlia au fost alertați despre faptul că pe teritoriul gării auto ar fi avut loc o tentativă de a deposeda un taximetrist de mașina de serviciu.

Ajunși la fața locului, polițiștii au constat că doi tineri necunoscuți, fiind în stare de ebrietate, au lovit un șofer de taxi cu sticle de băuturi spirtoase, intenționând în mod deschis să-i sustragă mașina. Șoferul a declarat că a reușit să fugă din mâinile bărbaților și imediat a sunat la poliție, iar făptașii au auzit și au fugit în direcții necunoscute.

La scurt timp, în urma măsurilor întreprinse, pe urme fierbinți ofițerii INP au observat pe o stradă un tânăr care era așezat pe marginea carosabilului. În momentul când a văzut echipajul de patrulare, acesta a început să aibă un comportament agitat. Astfel, a fost imobilizat și condus la inspectoratul de poliție.

Acesta s-a dovedit a fi un tânăr de 28 de ani, locuitor al satului Cicur Mingir, care a recunoscut că împreună cu un consătean de 26 ani, cu ceva timp în urmă ar fi lovit un taximetrist cu scopul de a sustrage mașina. Acesta a mai adăugat că, după ce au fugit de la locul infracțiunii, consăteanul a aplecat la sora sa, iar el în timp ce se deplasa pentru a stopa un automobil de ocazie, pe drum a lovit o femeie în etate, jefuindu-i geanta unde avea un telefon mobil, actele femeii și circa 130 lei.

În prezent cazul este documentat pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și pedepsirea suspecților conform legii.