O comisie va examina toate dosarele studenților din cadrul Universității de Medicină

bl-central-2_FN-670×326

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în comun cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării au creat o comisie care va examina toate dosarele studenților din cadrul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „N. Testemițanu”, de la admitere până la eliberarea diplomelor de licență.

Comisia a fost creată ca urmare a unor informațiilor apărute în presă privind posibilele falsificări ale diplomelor de studii a unor medici din Israel obținute inclusiv în țara noastră.

„Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” își exprimă îngrijorarea că, în materialele difuzate în mass-media, în data de 3 și 4 decembrie 2018, privind Dosarul „Diplome pentru a ucide” în Israel: Foști studenți la medicină în Republica Moldova și Armenia, activau în baza diplomelor false, fără probe concludente, s-a făcut referire la Republica Moldova, unde instituția noastră este unica care instruiește medici și farmaciști. Considerăm că acest fapt prejudiciază imaginea țării și a instituției noastre și dezinformează publicul”, transmite Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” într-un comunicat pe pagina oficială a instituției.

Până în prezent instituția nu a înregistrat nicio solicitare oficială din partea Statului Israel cu privire la confirmarea sau infirmarea veridicității actelor de studii, eliberate de universitatea noastră, unor persoane implicate în cazul dat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente