Ce afaceri online poți demara cu o investiție minimă. 3 idei care-ți pot schimba viața

idei-pentru-business

Te gândeșți că ai vrea să ai propriul tău business, să renunți la șefi și să investeșți într-o afacere? Chiar dacă pare simplu la început, munca de antreprenor îți ocupă tot timpul. 

idei-pentru-businessÎnsă, cu puțin curaj, finanțe și spirit antreprenorial poți începe să lucrezi la îndeplinirea visului tău: o afacere online sau offline, de ce nu. Depinde ce vrei să faci.

Mai este necesar un plan de afaceri?

Unii spun că este pierdere de timp, alți antreprenori cred că un plan de afaceri poate anticipa exact lucrurile, în primul an de business la capitole precum: costuri, venituri și furnizori.

Un plan de afaceri stufos nu este necesar, decât dacă ai nevoie de ajutor financiar de la bănci, aștepți o finanțare cu fonduri de investiții sau autorități publice. În acest caz ai nevoie de o serie de slide-uri concise cu informații, de unde să reiasă că viitorul antreprenor a studiat piața și o privește cu realism, un sumar, un mic plan de marketing, o descriere a echipei și estimări financiare. Dacă membrii familiei sau câțiva prieteni te pot ajuta în acest demers, cu banii necesari demarării unei afaceri, nu mai este obligatoriu un plan de afaceri riguros.

Ce afaceri poți demara cu o investiție minimă

O mică afacere online, o agenție web, o firmă de curățătorie, un blog de călătorii, toate aceste business-uri nu necesită investiție mare. Unele pot fi demarate cu investiție zero, iar altele te pot costă peste 5000 de euro.

  • Un blog de travel cu buget zero

Îți plac călătoriile foarte mult și vrei să-ți transformi pasiunea în business? Dacă vrei să împărtășeșți și celorlalți din experiențele tale de prin alte țări poți începe să scrii impresii despre locuri, oameni și peisaje care te-au impresionat, împreună cu postarea de imagini de tip selfie, care pot avea un efect puternic. Investiția poate fi zero la început. Trebuie să creezi un blog, unde trebuie să postezi constant materiale interesante și poze, care să atragă cititorii într-un număr cât mai mare.

În acest fel va veni și publicitatea și poți colabora cu mari agenții de turism, companii aeriene de transport sau alte companii interesate să apară pe blogul tău. În timp, poți angaja personal care să se ocupe de redactarea materialelor, iar tu să faci alte lucruri mai importante. Poți ajunge și la 2000 de euro pe luna.

  • O agenție de publicitate sau design web, 2000 de euro

Dacă te-a pasionat dintotdeauna design-ul web sau promovarea pe internet poți începe să ai propriul tău business în domeniu. Pentru început ai nevoie de o franciză în web design, ce te poate costa aproximativ 2000 de euro. În schimbul acestei sume vei primi consiliere, tehnologia necesară și sprijin pentru demararea afacerii. În baza acestui contract ai exclusivitatea locală, vei coopera la nivel local cu rețeaua de franciză pentru diferite lucrări, servicii ori oportunități de business cu diverși clienți.

După 30 de zile de la încheierea contractului, afacerea ta este perfect funcțională.

Totuși, dacă eșți deja specialist pe partea de marketing online sau web design, ai putea demara un business cu o investiție de aproape zero lei, fără să cauți sprijin din altă parte. În acest caz, va trebui să te ocupi tu inclusiv de găsirea clienților, nu doar de prestarea serviciilor. Însă poți face bani frumoși chiar și având o firma cu un singur angajat.

Crearea unui site web, este de exemplu, cel mai important instrument de marketing pe care orice afacere îl are. Crearea unui site nu durează mai mult de câteva zile (până la cca o luna dacă site-ul este foarte complex) și îți poate aduce de la cca 300 de euro până la 10.000 de euro pentru site-urile unor companii mari.

  • O spălătorie/curățătorie cu comenzi online, 5.000 de euro

Spălătoriile ca în America, cu program non-stop, cu pagină de internet, unde clienții se pot programa și pot verifica dacă este aglomerat, sunt la mare căutare. În căminele de studenți, cel puțîn, astfel de afaceri sunt în floare. Poți începe cu una sau două mașini de spălat rufe și două uscătoare, cu un buget de aproximativ 5000 de euro. Pentru început poți să-ți promovezi business-ul pe rețelele de socializare.

În câțiva ani cifra de afaceri va crește văzând cu ochii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente