Elevii vor putea susține examenul de BAC de mai multe ori pe an. Parlamentul a aprobat modificări în Codul Educației

BAC-2018-1-920×613

Astăzi, la Parlament a fost votat în lectura a doua, cu 53 de voturi, modificări la Codul Educației legate de procedura de susținere a examenelor de bacalaureat. Astfel, elevii vor avea mai multe șanse de susținere a examenelor de BAC pe parcursul unui an.

Conform noilor modificări în decursul unui an vor fi organizate trei sesiuni ale examenului naţional de bacalaureat. Pentru participarea la a 3-a sesiune anuală de bacalaureat, candidatul achită o taxă de examen, în mărimea stabilită de către Guvern.

Codul educației obține următoarele modificări și completări:

#În caz de nepromovare a celei de a doua sesiune de examinare desfășurate după modelul stabilit, examenul de bacalaureat poate fi susținut repetat cu achitarea unei taxe.

#Pe parcursul unui an vor fi organizate trei sesiuni de examinare. Sesiunile de examinare se desfășoară în modul stabilit de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

#În termen de trei luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, Guvernul va aduce actele sale normative în concordanță cu prezenta lege.

Până acum un candidat la examenul de bacalaureat putea să se înscrie la acest examen, în mod gratuit, pe parcursul a 3 ani, având la dispoziţie a câte 2 sesiuni anual (sesiunea de bază şi cea suplimentară) sau 6 sesiuni per total. În cazul în care cele 6 sesiuni de examen, asigurate în mod gratuit, nu au fost suficiente pentru promovarea examenului, candidatul are la dispoziţie, opţiunea bacalaureatului în regim de externat, de această dată contra plată, dar fără limită maximă a participărilor în sesiune. O taxă se achita după a 6-a tentativă de susţinere gratuită a examenului.

Taguri: #BAC 2019
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente