Ai 18 ani și deții cetățenie română? Înscrie-te la programul „DiscoverEU” și călătorește gratuit cu trenul în Europa

tren
Foto: thriftynomads.com

Peste 12 000 de tineri în vârstă de 18 ani, dintre care aproape 450 din România, vor călători gratuit cu trenul anul viitor în Uniunea Europeană (UE) până la 30 de zile prin Programul „DiscoverEU”. Ajuns acum la a doua ediție, programul a fost inclus în premieră de eurodeputatul Siegfried Mureșan în Bugetul UE pentru anul 2018.

„Programul <<DiscoverEU>> a fost lansat anul acesta în urma unei finanțări de 12 milioane de euro pe care am solicitat-o, în calitate de negociator-șef al Parlamentul European, din Bugetul UE 2018. În prima ediție a acestui proiect, 15.000 de tineri din Europa, dintre care aproape 600 de tineri din România, au călătorit gratuit cu trenul vara aceasta în țările membre UE. Datorită succesului înregistrat, am hotărât să lansăm astăzi o nouă sesiune de înscrieri pentru ca 12.000 de tineri din Europa, dintre care aproape 450 de tineri din România, să poată călători gratuit și anul viitor”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan.

„O călătorie prin Europa este o experiență unică ce va schimba complet perspectiva tinerilor despre ce școli vor să urmeze, ce abilități să dobândească pentru a avea succes în carieră, ce limbi vor să studieze la universitate. În plus, 65% din angajatori apreciază experiența internațională a viitorilor angajați, așadar, acest program reprezintă un plus pentru viitoarea carieră a tinerilor participanți”, a adăugat eurodeputatul român.

Înscrierile pentru a beneficia de un permis de călătorie prin Programul „DiscoverEU” au loc în perioada 29 noiembrie – 11 decembrie 2018 pe platforma online de înscrieri

Se pot înscrie la Programul „DiscoverEU” tinerii care au 18 ani la data de 31 decembrie 2018 (adică sunt născuți între 1 ianuarie 2000 și 31 decembrie 2000, inclusiv) și care dețin cetățenia uneia dintre țările membre ale Uniunii Europene.

Cei 12.000 de câștigători vor beneficia de un bilet gratuit de tren de până la 30 de zile cu care pot călători în Uniunea Europeană în perioada 15 aprilie – 31 octombrie 2019. Tinerii pot călători individual sau în grup de maximum 5 persoane, în funcție de modalitatea în care aleg să se înscrie la program.

Mai multe detalii despre procedura de înscrieri puteți găsi pe platforma online.

Pentru alte întrebări și solicitări de ajutor, vă puteți adresa direct eurodeputatului Siegfried Mureșan la adresa: [email protected].

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente