Locuitorii din Vorniceni şi-au ales porţiunea de drum care urmează să fie reparată

vorniceni
Foto: InfoStrășeni

Locuitorii satului Vorniceni, raionul Străşeni, şi-au ales singuri porţiunea de stradă, care urmează să fie reparată anul viitor în cadrul Programului „Drumuri bune pentru Moldova”. Asta a fost una dintre condiţiile principale impuse de iniţiatorii proiectului, pentru a asigura transparenţă şi pentru ca oamenii să se implice cât mai activ în luarea deciziilor legate de localitatea lor.

Primăria din satul Vorniceni a organizat dezbateri publice cu locuitorii din sat, pentru a vedea care sunt propunerile lor. Cu votul majorităţii s-a decis că să fie reparată strada 31 August.

Strada are o lungime de 50 de metri şi duce spre grădiniţă, dar şi spre mai multe blocuri din localitate. Decizia pe care au luat-o locuitorii urmează să ajungă la Ministerul Economiei şi Infrastructurii pentru a o include în Programul „Drumuri Bune pentru Moldova”.

„Este o stradă asfaltată încă din perioada sovietică, dar nu s-a mai intervenit cu reparaţii nici până în prezent. Vor mai trebuie acoperite gropile şi să se pună două straturi de asfalt”, a menţionat Vasile Tofan, primarul satului Vorniceni, Străşeni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente