World Press Photo 2018 revine la Chișinău pentru al doilea an consecutiv. Când va fi inaugurată expoziția

013_Peter-Bauza

Expoziția World Press Photo 2018, cea mai importantă competiție fotografică la nivel mondial, revine la Chișinău pentru al doilea an consecutiv. Lansare expoziției va avea loc pe 21 noiembrie, ora 15:00, la Muzeul Național de Istorie a Moldovei.

Concursul anual de fotografie premiază fotografi din întreaga lume pentru cele mai bune imagini care au contribuit la dezvoltarea jurnalismului vizual în ultimul an. În competiție participă fotografi profesioniști, fotoreporteri și fotografi documentariști.

Cei interesați să afle poveștile de viață care se ascund în spatele a 137 de fotografii la Muzeul Național de Istorie, începând cu data de 22 noiembrie 2018.

Informații utile despre eveniment:

# Lansarea expoziției: 21 noiembrie, ora 15:00, Muzeul Național de Istorie.
# Expoziția va fi deschisă pentru publicul larg începând cu 22 noiembrie, ora 10.00.
# Orar zilnic: Deschis -10:00 – 17:00. Închis – vineri.
# Biletele pot fi achiziționate în incinta muzeului.
# Preț bilet: 10 lei/adulți; 5 lei/studenți.

Aflată în acest an la cea de-a 61-a ediție, competiția a reunit în jur de 5 000 de fotografi din 125 de țări care au expediat peste 73 000 de imagini. Juriul a premiat 45 de fotografi din 25 de țări: Australia, Brazilia, Canada, Chile, China, Cehia, Finlanda, Franța, Germania, Ungaria, India, Iran, Italia, Pakistan, Filipine, România, Rusia, Africa de Sud, Spania, Suedia, Siria, Noua Zeelandă, Turcia, Marea Britanie și SUA.

Expoziția anuală internațională World Press Photo este itinerantă în întreaga lume. Aceasta este montată în aproape 100 de spații din peste 45 de țări și este vizitată de circa 4,5 milioane de persoane la fiecare ediție. Înainte de a ajunge la Chișinău, expoziția a fost organizată la Amsterdam, Milano, Tokio, Roma, Sevilla, Barcelona, Hamburg, Zurich, Dortmund, Berlin, Auckland, Ottawa, Santiago, Edinburgh, Veneția, București, Timișoara, Eindhoven, Budapesta, Copenhaga, Toronto, Madrid, Singapore, Islamabad etc.

Prima ediție a World Press Photo a avut loc în anul 1955, când un grup de fotografi olandezi a organizat un concurs pentru a-și expune lucrările în fața unei audiențe internaționale pe parcursul anilor, aceasta a devenit una dintre cele mai prestigioase competiții de fotografie și jurnalism vizual din lume.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente