(foto) O nouă funcție Google ar putea permite utilizatorilor să lase comentarii publice pentru rezultatele Google Search

1_o3AGL6gARfBiOnoL982pXw
Foto: Medium

Google Search ar putea introduce o nouă funcție specifice reţelelor de socializare. Utilizatorii motorului de căutare ar putea să aibă posibilitatea de a lăsa comentarii chiar în listele cu rezultate.

Chiar dacă reţeaua Google+ a fost trecută la capitolul experimente eşuate şi abandonată, Google nu renunţă cu totul la ambiţiile pentru afirmare în sfera reţelelor de socializare. Încă neconfirmată, opţiunea pentru comentarii în listele cu rezultate Google Search s-ar afla deja la stadiu experimental, scrie go4it.ro.

Opţiunea ar urma să apară doar în dreptul anumitor referinţe Google Search, cum ar fi competiţii sportive transmise în direct. La fel ca în reţelele de socializare, comentariile care primesc multe aprecieri din partea vizitatorilor vor fi evidenţiate în fruntea listei, dar utilizatorii vor putea seta şi filtrarea personalizată a mesajelor.

google-app-8-55-your-contributions-b1

Din perspectiva Google, noua secţiune pentru comentarii are menirea de păstra utilizatorii în ecosistemul de servicii Google chiar şi după ce folosesc serviciile motorului de căutare. Spre exemplu, în loc să verifice scorul unui meci pe un site dedicat, vizitatorii ar putea găsi informaţia dorită chiar în pagina Google Search şi lua parte la schimburi de comentarii cu alte persoane interesate de acelaşi subiect. În tot acest timp, Google va genera venituri suplimentare prin afişări de reclame şi direcţionarea vizitatorilor către servicii conexe.

google-app-8-55-your-contributions-a

Din această „afacere”, cel mai mult de pierdut ar avea site-urile de sport, lăsate fără o parte din afişările generate de microbişti care revin în mod frecvent pentru a verifica scorurile meciurilor care îi interesează.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente