Un grup de părinți a lansat o petiție adresată Ministerului Educației: Se cere instalarea camerelor video în grădinițe

gradinita

Asociația Obștească „Părinți solidari” au lansat o petiție online unde cer instalarea camerelor de supraveghere în toate instituțiile preșcolare. Acestea s-a întâmplat la câteva zile după ce o mămică a făcut publice înregistrările audio de la grădinița unde merge copilul său care au arătat că copiii erau abuzați verbal și fizic de cadrele didactice.

Petiția este adresată Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și include cinci aspecte:

„Noi, părinții semnatari ai acestei petiţii, ne dorim un mediu sigur și prietenos pentru creșterea și dezvoltarea armonioasă a copiilor noştri. Copiii noștri au dreptul la astfel de grădinițe, iar Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării îi revine obligaţia de a le asigura acest drept. Având în vedere că problema este una complexă, cerem reformarea sistemică a instituţiilor preşcolare în următoarele aspecte:

#1. Instalarea camerelor de supraveghere în toate instituțiile de învățământ preșcolar și asigurarea accesului părinților la înregistrările video.

#2. Organizarea de traininguri susținute de psihologi și experţi în psihologia copilului.

#3. Evaluarea sistematică de către psihologi a cadrelor didactice și nondidactice din instituțiile preșcolare, cu scopul de a depista persoanele care comit abuzuri și violență în raport cu copiii

#4. Stimularea financiară a cadrelor didactice în funcție de instruirile parcurse

#5. Sancționarea managerilor instituțiilor de educație timpurie, angajații cărora comit acte de violență.

Nu este pentru prima dată când asociația respectivă lansează o astfel de petiție. Tot în acest an a fost adresată și o scrisoare deschisă prim-ministrului Pavel Filip, cerând Executivului să se implice pentru a combate și a preveni situațiile de agresiune verbală și fizică din partea dascălilor din școli și grădinițe.

Părinții spun că „Ceea ce a urmat au fost nişte acţiuni fără rezultat, problema rămânând în continuare foarte acută.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente