Cele mai renumite melodii de pe Broadway ale lui Bernstein vor răsuna la Bălți, Chișinău, Comrat și Tiraspol. Care este programul spectacolului

_I8C5225sm_1920x1080

Cu ocazia centenarului marelui compozitor american Leonard Bernstein (1918-1990) compania American Voices, cu susţinerea Ambasadei SUA la Chişinău şi a Departamentului de Stat al SUA, organizează în Republica Moldova o serie de concerte cu genericul „Bernstein pe Broadway”. Renumiţii interpreţi Kurt Olmann, Mackenzie Thomas şi John Ferguson vor interpreta cele mai faimoase arii şi duete din musicalurile semnate de compozitor: West Side Story, On the Town, Wonderful Town şi Candide. Concertele vor avea loc în perioada 12-16 noiembrie la Chişinău, Bălţi, Comrat şi Tiraspol.

Kurt Ollmann, bariton, a devenit faimos cântând Riff din West Side Story pentru Deutsche Grammophon sub bagheta lui Bernstein. A cântat pe scenele La Scala, New York City Opera, a colaborat cu teatrele lirice din Viena, Santa Fe, Seattle, Washington, Los Angeles. A cântat cu Orchestră Simfonică din Londra, L’Orchester de Paris, Filarmonica din New York. Printre numeroasele sale înregistrări se numară Roméo et Juliette de Gounod cu Placido Domingo şi Candide de Bernstein, care a câştigat premiul Grammy. Cu proiectul Songbook Sida Quilt iniţiat de American Voices, a concertat în Liban, Malta, El Savador și Bolivia.

Originară din Carolina de Nord, actualmente Mackenzie Thomas interpretează partida sopranei în show-ul MYSTÈRE lui Cirque Du Soleil din Las Vegas. Anterior cânta rolul principalei cântărețe-acrobată în componenţa finală a show-lui ZARKANA al lui Cirque Du Soleil. Mackenzie a interpretat hit-ul MAMMA MIA! la National TV (NBC) şi Broadway. Activitatea internațională a lui Mackenzie include concertele cu Tokyo Philharmonic, Orchestra Japan, Singapore’s Metropolitan Festival Orchestra, South Korea’s Prime Philharmonic Orchestra, Evergreen Orchestra din Taiwan.

John Ferguson este fondatorul și directorul muzical al companiei American Voices pe care a infiinţat-o în 1993 cu scopul satisfacerii necesităţilor de programare calitativă şi constructivă a culturii americane pentru noile națiuni independente din Europa Centrală și de Est. A apărut în sălile de concert de prestigiu, cum ar fi Concertgebouw din Amsterdam, Teatre de la Ville şi Radio France în Paris și Kunst- und Austellungshalle în Bonn. În 1998 a pus în aplicare o serie de concerte centenare dedicate lui George Gershwin, luând o echipă de artiști în peste 40 de țări – de la Siria și Oman la Bangladesh şi Uzbekistan.
ghfjg

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente