Diaspora din Londra l-a întâmpinat pe Igor Dodon cu un protest. Potrivit site-ului Ziarul de Gardă, membrii diasporei au fost la protest cu pancarte pe care scrie „Igor Dodon = Moldavian disaster” (Igor Dodon = Dezastru moldovenesc, n.r.) și „Dodon+Candu+Shor = Corruption/Lies” (Dodon+Candu+Shor = Corupție/Minciuni, n.r.).

Președintele Moldovei, Igor Dodon, a anunțat că merge la Londra la invitația noului președinte al Federației Mondiale de Șah (FIDE), pentru a participa la ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial de Șah. De asemenea, acesta a spus că la Londra urmează să aibă întrevederi bilaterale cu oficiali britanici, discuții cu experții de la Chatham House, precum și interviuri cu instituții de presă britanice.

Pe de altă parte, echipa FreeMoldova de la Londra a anunțat că organizează un flashmob pașnic azi, 9 noiembrie, la Chatham House. Organizatorii spun că toți doritorii sunt așteptați la protest.

Odată ajuns la intrarea în clădire, Igor Dodon a refuzat să vorbească cu cei veniți la manifestație. Protestatarii intenționează să îl aștepte până ce evenimentul va lua sfârșit. Ei au făcut o listă în care enumeră motivele manifestației de azi – între acestea, faptul că, în ciuda promisiunilor, Dodon nu a făcut nimic pentru a ajuta la investigarea fraudei bancare din 2012-2014, precum și faptul că președintele polarizează societatea.