Persoanele cu dizabilități locomotorii vor fi scutite de taxa pentru folosirea drumurilor

persoane-cu-handicap-920×611

Persoanele cu dizabilități locomotorii vor putea importa mai ușor mijloace de transport și vor fi scutite de taxa pentru folosirea drumurilor. La inițiativa premierului Pavel Filip, Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi o serie de modificări legislative, care cobuie la incluziunea socială a persoanelor cu nevoi speciale.

În prezent, de facilități la importul transportului beneficiază numai persoanele cu dizabilități locomotorii severe și doar în cazul în care mijlocul de transport este acordat prin donaţie și reutilat corespunzător. Documentul aprobat astăzi de Guvern oferă dreptul de import tuturor persoanelor cu dizabilități ale aparatului locomotor, indiferent de gradul de dizabilitate. De asemenea, conform noilor prevederi, persoanele vor putea importa autovehiculul o dată la 5 ani și nu o dată la 7 ani cum era stabilit până acum.

În același timp, după expirarea termenului de 5 ani, persoanele cu dizabilități vor putea vinde automobilele importate cu facilități, din considerentul că după o perioadă de exploatare unii beneficiari vor dori să procure un autovehicul nou sau nu vor mai avea nevoie de transport.

Documentul mai prevede scutirea de taxa pentru folosirea drumurilor a tuturor persoanelor cu dizabilități locomotorii și nu doar a celor care au autovehicule cu acțiune manuală, cum este în prezent.

În Republica Moldova locuiesc aproximativ 15 mii de persoane cu dizabilități locomotorii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente