Moldovenii care au pașaport român vor putea călători în Thailanda fără să achite viza de intrare în țară

th

Guvernul Thailandei a decis ca începând din 1 ianuarie 2019 turiştii din 21 de ţări, printre care România, să fie scutiţi de la plata vizelor la sosirea lor în această ţară. Măsura este menită să crească afluxul de turişti în Thailanda.

Astfel, achitarea taxei de 2000 de bahţi (circa 60 de dolari) va fi anulată pentru cetăţenii din 21 de ţări care vor sosi în Thailanda pe o perioadă de 15 zile. Printre ţările ce vor fi exceptate de la plata taxei se numără România, Bulgaria, China, Cipru, Letonia, Lituania, India, Kazahstan, Ucraina, Uzbekistan, Arabia Saudită, scrie agerpres.ro.

Potrivit datelor Agenţiei pentru imigrare, numărul de turişti care au cerut viză pentru Thailanda a continuat să scadă din ianuarie 2016 şi se aşteaptă ca această iniţiativă să majoreze afluxul de turişti cu 30%. Conform unor estimări, datorită acestei măsuri numărul de turişti străini ce vor vizita Thailanda până la sfârşitul acestui an s-ar putea cifra la 40 de milioane în loc de 38 de milioane cât se prognoza iniţial.

Măsura vizează şi atragerea turiştilor chinezi, care s-a redus considerabil după accidentul naval care a avut loc vara aceasta în provincia Phuket şi s-a soldat cu decesul a 47 de oameni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente