(video, foto) A petrecut 157 de zile pe mare și a stabilit un nou record mondial. Cine este tânărul care a înotat peste 2500 de kilometri în jurul Marii Britanii

ross-edgley-completes-great-british-swim

Britanicul, Ross Edgley, a devenit prima persoană care a înotat în jurul Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord. Astfel, aventurierul a stabilit un nou record mondial pentru cea mai lungă deplasare înot.

Trei sute de înotători l-au însoţit pe bărbatul în vârstă de 33 de ani în cea de-a 157-a zi a cursei sale, cu o lungime totală de 2.883 kilometri în jurul Marii Britanii, încheiată duminică în Margate din comitatul Kent, locul de unde a luat startul, la 1 iunie, scrie agerpres.ro.

După ce a părăsit oraşul din Kent în prima zi a lunii iunie, Edgley a înotat în sensul invers acelor de ceasornic şi nu a mai pus piciorul pe uscat. Edgley a înotat până la douăsprezece ore pe zi, chiar şi noaptea, şi a avut de înfruntat numeroase pericole, precum curenţi puternici, temperatura scăzută a apei, furtuni şi meduze.

Aventura şi-a spus cuvântul asupra corpului său din cauza expunerii prelungite la apă sărată şi a costumului de înot. Edgley a fost însoţit în cursă de navigatorul Matthew Knight care l-a susţinut de la bordul catamaranului Hecate.

În cea de-a 74-a zi a călătoriei pe apă în jurul ţărmului Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, la 14 august, britanicul a doborât recordul mondial pentru cea mai lungă deplasare înot. Precedentul record a fost deţinut de Benoit Lecomte care a petrecut 73 de zile înotând în Oceanul Atlantic, în 1998.

Edgley, care provine din oraşul Grantham situat în comitatul Lincolnshire, este de mult timp pasionat de exploratorii britanici şi a pornit în această aventură deoarece nimeni nu a mai înotat în jurul Regatului Unit.

great-british-swim-ross-edgley-finales
ross-edgley-completes-great-british-swim
ross-edgley-great-british-swim-finish

În luna aprilie 2016, britanicul a parcurs urcând pe o sfoară o distanţă echivalentă cu înălţimea vârfului Everest, tentativă ce i-a luat nouăsprezece ore, iar cu două luni înainte a încheiat un maraton tractând o maşină, precizează Press Association.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente