Mai mulți bucătari internaționali învață gratuit agenții economici din Moldova să coacă pâine după rețete italienești

Безымянный

Mai multe persoane interesate și agenți economici din raioanele Ștefan Vodă, Cahul, Cimișlia și Basarabeasca, dar și din municipiul Chișinău, care fie că dețin sau administrează restaurante, mori, brutării și activează în sfera dată, sau doresc să inițieze, în viitorul apropiat, o afacere în domeniile brutărie și patiserie s-au înscris la cel de-al treilea curs de formare profesională în domeniile brutărie-patiserie-preparare de produse făinoase. În cadrul acestuia, ei deprind abilitățile necesare pentru coacerea pâinii și a altor produse de panificație după rețete italienești. 

„În baza unui Acord de colaborare cu administrația Provinciei di Novara, am reușit să îi interesăm pe oamenii de afaceri italieni să își împărtășească secretele profesionale cu brutarii din Moldova. Italienii au o experiență deosebită în fabricarea pâinii și ne bucurăm că ei și-au exprimat disponibilitatea de a-i ajuta pe moldovenii din breasla brutarilor și patisierilor”, menționează Maria Culeșov, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud.

Cel de-al treilea curs se va desfășura pe durată săptămânii curente, având la bază tehnologia de fabricație în stil italian, și este susținut de Giovanni Meli, profesor cu renume în domeniu, din Provincia Novara, Italia.

Instruirile sunt desfășurate gratuit, având drept obiectiv de a forma profesioniști cu calificare înaltă pentru angajatorii locali și internaționali și de a informa noii antreprenori din acest domeniu privind posibilități de finantare pentru obtinerea utilajului necesar în desfășurarea activității.

Totodată, proiectul „Non Solo Pane” își propune creșterea competitivității economice a Regiunii de Dezvoltare Sud prin consolidarea capacităților antreprenoriale și profesionale în domeniile brutărie și patiserie.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente