Suntem obișnuiți cu diverse alimente, uneori prețurile acestora sunt acceptabile, alte ori ne lasă pe spate. Acum, să ne transferăm într-o viață de lux, acolo unde pentru un kilogram de cartofi se scoate din buzunar câte 500 de dolari, iar pentru o sută de grame de icre oamenii plătesc și câte 2 mii de euro.

Nu știm dacă o să gustăm vreodată din ea, dar cel puțin, o putem cunoaște. Vedeți mai jos care este cea mai scumpă mâncare din lume.

#Cele mai scumpe ciuperci

Cele mai scumpe ciuperci sunt Trufele albe. Prețul acestor ciuperci începe de la 2 mii de dolari și poate ajunge până la 7 mii de dolari și mai mult. Cele mai scumpe sunt Trufele albe din Italia. Acestea se caracterizează printr-un gust unic, totodată se spune cu astfel de ciupercă se produce odată la două luni.

#Cele mai scumpe pelmeni

Da, probabil, sunteți uimiți deoarece pelmenile sunt cunoscute mai degrabă pentru accesibilitatea lor din punct de vedere a prețului. Totuși, și pentru acest timp de mâncare poți scoate bani buni din buzunar. De exemplu, cele mai scumpe pelmeni pot fi degustate în restaurantul Gates Golden, din regiunea Bronx. Unicitatea lor constă în faptul că, pe lângă carnea obișnuită printre ingrediente se numără și fierul extras dintr-un pește rar, care le oferă pelmenilor o culoare albastră-verzuie.

Pentru o porție de opt pelmeni oamenii scot din buzunar câte 2.400 de dolari, iar pentru o porție de 16 bucate trebuie să achiți 4.400 de dolari.

#Cea mai scumpă carne

Cea mai scumpă carne din lume este carnea de vită japoneză Wagyu. Pentru o bucată de un kilogram oamenii scot din buzunar între 700 și 1000 de dolari.

#Cel mai scump ceai

Ceaiul cel mai scump din lume se numește Dahunpao. Acesta este obținut din frunzele unor tufișuri care cresc în apropierea Mănăstirii Tianxin. Vârsta acestor arbuști unici este de 350 de ani. În fiecare an se colectează mai puțin de 500 de grame de ceai celebru, prețul produsului finit ajunge la 685.000 de dolari.

#Cele mai scumpe nuci

Este vorba despre macadamia. Dacă mai înainte macadamia a fost produsul alimentar caracteristic pentru aborigenii australieni, acum a devenit o delicatesă rafinată și foarte utilă. Costul unui kilogram de macadamie, chiar și în patria sa istorică, depășește 30 de dolari.

#Cele mai scumpe icre

Cele mai scumpe icre din lume nu sunt cele negre, ci Almas, care se exportă din Iran. 100 de grame vor costa cumpărătorul aproximativ 2.000 de dolari.

#Cele mai scumpe condimente

Cel mai scump condiment din lume este șofranul. Acest șofran reprezintă staminele familiei crocus. Pentru a obține o jumătate de kilogram de condimente aveți nevoie de 225.000 de stamine. Un kilogram de șofran costă aproximativ 6.000 de dolari.

#Cei mai scumpi cartofi

Cei mai scumpi cartofi din lume sunt cultivate pe insula Noirmoutier din Oceanul Atlantic. Câmpurile pe care sunt cultivate cartofii sunt fertilizate numai cu alge marine. Toate lucrările de plantare și recoltare se efectuează numai manual. Anual se colectează numai aproximativ 100 de tone din această rădăcină. Cartofii recoltați sunt expediați spre vânzare în aceeași zi. O astfel de cultură mică și un gust plăcut adaugă exclusivitate la această varietate de cartofi. Un kilogram poate fi cumpărat cu 500 de euro.

#Cea mai scumpă omletă

Cea mai scumpă omletă din lume poate fi consumată în restaurantul hotelului din New York „Le Parker Meridien”. Costă 1.000 de dolari.

#Cel mai scump ulei

Cel mai scump ulei din lume este uleiul de argan. Argan crește în Maroc. Frunzele acestui copac sunt o delicatesă preferată a caprinelor locale. Fructele sunt în formă de măsline. Un litru de ulei necesită până la 30 kg de aragan. Pentru 100 ml din acest ulei trebuie să dați 250 de dolari.

#Cea mai scumpă pâine

 

Cea mai scumpă pâine din lume este „Roquefort and Almond Sourdough Bread”. Cu 25 de dolari, puteți încerca pâinea de la bucătarul Paul Hollywood. Pâinea este făcută cu cea mai bună făină din clasa A, este fermentată împreună cu brânza franceză scumpă * Roquefort * și migdale de înaltă calitate.

#Cel mai scump lapte

Cel mai scump lapte din lume este de șoarece. Costul acestuia depășește 22.000 de dolari pe litru. Pentru a obține un litru de lapte, trebuie este nevoie de 4.000 de șoareci. Laptele de șoarece este utilizat în medicină. Șoarecii de sex feminin sintetizează proteina umană în lapte, lactoferină, care este utilizată în producerea de preparate farmacologice unice. Medicamentele care conțin lapte de șoarece, îmbunătățesc formarea sângelui după transfuzia de sânge.

#Cel mai scump cașcaval

 

Un kilogram de brânză Pule, produsă din lapte de măgar, a fost evaluată la 1.280 de dolari, ceea ce a permis ca produsul lactat fermentat să preia primul loc în clasamentul celor mai scumpe brânzeturi din lume.

#Cea mai scumpă apă

Acqua di Cristallo Tributo Modigliani, cea mai pură apă de izvor, ocupă primul loc. Este numit după faimosul artist italian Amedeo Modigliani. Dar cel mai interesant lucru este că formele netede ale feței mongoloide (vorbim de sticlă) sunt acoperite cu aur curat de 25 de carate. Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani este un amestec dintre cea mai pură apă de izvor din Franța, din insulele Fiji și apă din ghețarii din Islanda. Această compoziție și design costă 60.000 de dolari pentru o sticlă de 1.25 litri.

#Cea mai scumpă pizza

Este vorba despre o pizza de 8.300 de euro. Dacă ți-e poftă o poți cumpăra în Italia, se numește „Louis XIII”, are toping de caviar, homar și coniac. Păcat ca e cam mica – are diametrul de numai 20 cm.

#Cel mai scump pepene verde

Este vorba despre pepenele verde „Densuke Black”. Acesta inclus în lista primelor zece cele mai scumpe produse din anul 2018. Acesta poate fi găsit în zona Hokkaido din Japonia. Pentru un astfel de pepene verde oamenii scot din buzunare de la 3 mii la 6 mii de dolari.