(video) „În umbra unui angajat”. Tinerii cu dizabilități au avut oportunitatea să se acomodeze cu diferite posturi de muncă

Безымянный

Chiar dacă tinerii cu dizabilități au aceleași drepturi ca și orice alt salariat din țară, în realitatea însă, foarte puțini dintre ei sunt angajați. Prin urmare, Asociația Motivație, de mai bine de 5 ani, are grijă ca tinerii cu dizabilități să se încadreze în câmpul muncii.

În premieră, anul acesta, mai mulți tineri cu dizabilități au avut oportunitatea să se acomodeze cu diferite posturi de muncă, în cadrul activității „În umbra unui angajat”, organizată de către  Asociația Motivație.

De exemplu, La Centrul Psiho Socio Pedagogic al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, aceștia au avut oportunitatea să facă cunoștință cu munca unui secretar.

„Activitatea „În umbra unui angajat” are drept scop sensibilizarea atât a angajatorilor ca să atragă atenția la persoanele cu dizabilități și să-i privească ca pe o resursă umană valoroasă, și pe de altă parte să sensibilizăm și tinerii cu dizabilități să fie mai activi”, spune Ana Bufteac, coordonatoare de program Angajare Asistată, Asociația Motivație Moldova

Stanislav Pivovarciuc este unul dintre benificiarii progamului. Tânărul a absolvit Facultatea Științe Politice și timp de doi ani a fost în căutarea unui post de muncă. Actualmente, Stanislav e angajat în cadrul centrului psiho socio pedagogic al direcției generale educație tineret și sport. Adaptarea cu sarcinile de muncă, i-a luat lui Stanislav o săptămână.

 

Conform datelor Biroului Național de Statistică, în Moldova sunt peste 182 de mii de persoane cu dizabilități, dintre care doar 41% sunt încadrate în câmpul muncii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente