Igor Dodon promite că din 1 ianuarie vor fi anulate taxele vamale pentru exportul mai multor produse moldovenești în Rusia

dodopu

Igor Dodon a susținut o conferință de presă, în cadrul căreia a făcut bilanțul vizitei sale oficiale în Federația Rusă, care a avut loc în perioada 31 octombrie – 1 noiembrie. În cadrul conferinței, Dodon a declarat că liderul rus Vladimir Putin i-a promis să elimine, în mod excepțional, taxele vamale pentru mai multe mărfuri agricole moldovenești.

„Începând 1 ianuarie 2019 taxele vamale pentru exportul mai multor categorii de produse moldovenești pe piața rusă: legume, fructe (mere, cireșe, prune, nectarine etc.), conserve de fructe și legume și produse vitivinicole vor fi anulate”, a menționat Dodon.

Anulările de taxe se vor face pe o perioadă de șase luni de zile. Conform lui Dodon, a fost pus anume acest termen deoarece astfel de negocieri trebuie să fie purtate de Guvern, iar după șase luni în Moldova va fi un alt Guvern care va lua decizii.

De menționat că produsele menționate de Dodon au fost excluse din comerțul liber cu Rusia după semnarea Acordului de Asociere și liberalizare a comerțului dintre Moldova și Uniunea Europeană.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente