Igor Dodon promite că vor fi eliminate taxele vamale pentru exportul produselor agricole în Rusia

45268994_2124338827807000_7053900784819240960_n

În urma unei vizite pe care o face în nordul țării, Igor Dodon a discutat cu producătorii agricoli informându-i despre deciziile luate recent în Federația Rusă cu privire la exportul produselor mldovenești pe piața rusă.

Potrivit lui, în urma unei discuții avute cu Vladimir Putin, aceștia au decis să elimine taxele vamale, sperând astfel că exporturile produselor agricole vor crește către piața rusă.

„În acest an am avut o roadă record de mere în Republica Moldova, de peste 500 de mii de tone. Cu regret, prețurile sunt destul de joase, de aceea decizia asupra căreia am convenit cu Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, de a elimina taxele vamale, este una extrem de importantă, care va conduce la majorarea exporturilor de produse agricole din țara noastră.

Taxele care sunt acum în vigoare constituie circa 2 lei la kg. cheltuieli suplimentare. Eliminarea taxei vamale va duce la creșterea competitivității produselor noastre și evident, la sporirea volumelor de export de câteva ori”, a menționat Dodon într-o postare publică.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente