(foto) Ieri pentru uninominal, azi pentru mixt, mâine pentru pro-Moldova. Interpreții autohtoni care cântă pentru viitorul și „binele țării”

collage

Cum poți să-ți pătezi reputația construită ani sau chiar și decenii la rând? Un lifehack de acest gen vi-l pot oferi interpreții noștri. Ei sunt gata pentru un onorariu apetisant să susțină orice idee politică (pentru binele poporului, evident), apoi să cânte tot pentru același partid, dar pentru altă idee. Sunt multe cazuri cunoscute în ultima vreme.

Cu această ocazie, venim cu o listă fresh în care sunt incluse vedetele noastre bine pricepute în schimbarea sistemului electoral.

Mai jos vă prezentăm lista interpreților moldoveni care au participat la promovarea (indirectă a) imaginii politicienilor controversați de la noi din țară.

#Anastasia Lazariuc

gfgf

Anastasia Lazariuc a fost invitata de onoare a Partidului Șor. Interpreta a venit în Italia pentru a cânta susținătorilor formațiunii politice din Orhei cele mai îndrăgite hituri. „Nu sunt aici să vă influențez politic, nu este scopul vieții mele. Nu poți să fii pe placul tuturor, e treaba celor care vorbesc”, a rostit Anastasia Lazariuc de pe scena din Italia.

#Brio Sonores

gfgf

Trupa moldovenească Brio Sonores a câștigat concursul Românii au Talent în anul 2014, iar în 2018, aceștia cântă la un meeting controversat organizat de PDM.

Aici vă propunem să vă aduceți aminte de interpreții care au susținut modificarea sistemului electoral.

Zinaida Julea

„Îmi amintesc cu mult drag de primul parlament al nostru. Aduceți-vă aminte, vă rog, ce personalități notorii aveam atunci în Parlament. Voi susține votul uninominal fiind sigură că se va înnoi clasa politică. Or, să nu o ia în nume de rău unii, dar chiar m-am săturat să îi văd zeci și zeci de ani în fotolii acolo în Parlament. Iar unele minți luminate, care ar putea face multe și bune pentru acest popor stau deoparte”, a afirmat interpreta de muzică populară, Zinaida Julea.

Geta Burlacu

uni2

„Dacă să ne informăm, putem găsi că „politicienii corupți nu se mai pot strecura în Parlament, sub acoperirea listelor de partid. Păi, nu asta ne dorim cu toată lumea?”, a spus interpreta, Geta Burlacu.

Adriana Ochișanu

Photo Credit: mamaplus.md
„Susţin votul uniunominal pentru că vom putea direct să alegem deputatul care ne va reprezenta interesul nostru în Parlament. Nu vor fi listele partidelor, vom avea noi cetăţenii de rând şansa să alegem reprezentantul nostru şi să-l cunoaştem personal şi dacă nu se va isprăvi cu misiunea care îi este dată, îi vom cere socoteala”, a afirmat interpreta de muzică populară, Adriana Ochișanu.

Apoi, aceasta a declarat, la un concert de promovare deja a sistemului mixt, că „Ați venit să susțineți și voi o cauză civilă – votul mixt, îl susțin și eu, dragii mei. Vreau Moldova să fie prosperă! Să trăim și să muncim în țărișoara noastră! Să nu slugărim în străinătate pe alții”, a spus interpreta, Adriana Ochişanu.

#Natalia Gordienko

gfgf

„Susțin schimbarea sistemului electoral, pentru că acesta ar promova oameni competenți și profesioniști”, a spus artista în cadrul concertului organizat de PDM în luna iunie

Nicolae Glib

Photo Credit: AcasaTV

„În Parlament dacă vin oameni de încredere și aceștia pot fi numai și numai pe care îi cunoști. De atâta, eu sunt pentru votul uninominal. Dacă nu își fac treaba atunci scuzați-mă vă rog și să vină unul care e competent și ar face față lucrurilor”, a afirmat interpretul Nicolae Glib

Iurie Sadovnic

uni1

„Unde e camera ceea să-mi vadă fața mea? Oameni buni, cât o să mai țineți bondarii ăștia și o să-i hrăniți? Alegeți-i dvs. Vot uninominal înseamnă că dvs să alegeți deputatul, omul cel de alături care a construit ceva, a făcut, nu a făcut. Să vă sfătuiți între voi, să dați cumătrii, nănașii la o parte, să dezveliți totul și totodată dvs, trimițându-l încolo, dacă el nu se arată prin sat jumate de an, nu mai răbdați patru ani de zile, peste jumate de an de zile, chemați-l în sat și spuneți-i Pietrică, arde-o de acolo că este Dumitru, hai”

Mihai Ciobanu

Photo Credit: oficial.md
„Vreau, pe viitor, să cunosc persoana care mă reprezintă în Parlament. Până acum, s-a votat după listele de partid şi aveau interes să fie promovat partidul, dar acum ar fi bine să cunoaştem persoana pentru care votăm”, a spus interpretul Mihai Ciobanu.

Liviu Știrbu

Teatrul Ginta Latină

„Votul uninominal, după mine, sporeşte responsabilitatea fiecărei persoane, care este ales în calitate de deputat. Povara poate să fie cam grea, dar asta e pentru început”, a spus compozitorul Liviu Ştirbu.

Valentina Osoianu

Photo Credit: jurnal.md

„E adevărat că multă lume nu îi cunoaște, doar cunoște un lider al partidului. Dar dacă ar cunoaște personal persoana dată, ar avea încredere, poate, mai multă. Eu aș vrea să fie multe schimbări spre bine, să avem oameni mai cinstiți la conducere, oameni, care să aibă grijă de popor, de oameni.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente