Bugetul public s-a îmbogățit cu peste 30 de miliarde de lei în primele 10 luni ale anului

1f5ae481-7a32-46ca-9501-5bf0bff103e3

Veniturile acumulate de Serviciul Fiscal de Stat la Bugetul public național (BPN) în cele zece luni ale anului 2018. Prin urmare, au fost înregistrate încasări în sumă de 30,4 miliarde lei. În raport cu perioada similară a anului precedent, s-a înregistrat o creștere de 4 miliarde lei.

Respectiv, la cele patru componente ale Bugetului public național, au fost înregistrate următoarele rezultate:

#La Bugetul de stat, pe parcursul celor 10 luni ale anului curent au fost încasate 13,6 miliarde lei, ceea ce constituie cu 1,9 miliarde lei mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului 2017.

#La Bugetele locale s-au înregistrat încasări de 3,2 miliarde lei, ceea ce reprezintă cu 0,4 miliarde lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent.

#La Bugetul asigurărilor sociale de stat, în perioada menționată, au fost încasate 10,4 miliarde lei, ceea ce constituie cu 1,2 miliarde lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent.

#La Fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală s-au acumulat circa 3,3  miliarde lei, cifră ce constituie cu 0,4 miliarde lei mai mult în comparație cu 10 luni ale anului trecut.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente