Șantierele de construcție din Capitală urmează să fie izolate cu plasă de protecție. Această măsură vine pentru a evita răspândirea prafului în zonele publice, cele rezidențiale, cât și pe străzi.  Despre noua regulă au raportat astăzi pretorii de sector, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Reprezentanții preturilor au vizitat săptămâna trecută șantierele în lucru din sectoare și au informat constructorii despre solicitările administrației publice locale privind controlul răspândirea prafului.

În sectorul Centru au fost înmânate prescripții la 21 de agenți economici, la Ciocana – 15, Buiucani – 18. De asemenea au fost avizați constructorii de imobile din sectoarele Botanica și Râșcani, iar săptămâna aceasta se va verifica deja conformarea la cerințele impuse de municipalitate.

Amintim că anterior, Primăria municipiului Chișinău a solicitat și spălarea autovehiculelor care ies de pe șantiere, măsura fiind aceeași – evitarea răspândirii deșeurilor din construcții pe străzi, iar agenții economici s-au conformat măsurii impuse.