Peste 100 de hectare de vegetație au fost distruse în urma incendiilor. Pompierii au intervenit la lichidarea a 39 de cazuri

incendii-de-vegetatie

În ultimile 24 de ore pompierii au intervenit la lichidarea a 39 de incendii de vegetație uscată. Focarele de ardere au distrus circa 120 ha de vegetație.

Cele mai multe focare au fost înregistrate pe terenuri din raioanele Căușeni, Ungheni, Criuleni, Șoldănești, Bălți, Fălești, dar și municipiul Chișinău. În capitală incendii de vegetații au fost înregistrate în apropiere de cimitirul Doina unde 20 ha de teren au fost deteriorate, dar și 25 ha de iarbă au fost distruse în localitatea Dobrogea, suburbie a municipiului.

Intervenția pompierilor a fost solicitată și un UTA Găgăuzia, iar angajații IGSU au lichidat mai multe incendii de iarbă la Congaz, Vulcănești și Ciadîr – Lunga.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI atenționează populația să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă vegetația uscată. În condiții de umiditate redusă și vânt, focarele de ardere se pot răspândi cu repeziciune, afectând spații extinse.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente