Orheienii, dar și toți locuitorii Republicii Moldova sunt așteptați pe 8 noiembrie la Orhei, unde autoritățile locale organizează o mare sărbătoare dedicată zilei orașului. Concert cu invitați de excepție, super-distracții pentru copii și alte surprize îi așteaptă pe vizitatori la OrheiLand.

Printre invitații vedetă ai Zilei Orheiului vor fi îndrăgiții interpreți Pepe, Fly Project, Formația „Tharmis”, „Noroc” care vor organiza împreună un concert pentru toate vârstele și gusturile, începând cu ora 18.00. Marea surpriză a evenimentului va fi reputata interpretă Nadejda Cepraga, care revine în Republica Moldova în premieră după zeci de ani pentru a încânta publicul cu piesele îndrăgite.

Nici cei mici nu vor fi uitați, pentru ei fiind pregătită o mega-sărbătoare cu eroii iubiți din desenul animat „Fiksiki” și animatori, dar și dinozauri în mărimi naturale, aduși de peste hotare. Picii vor fi delectați și cu delicii gustoase.

Concursuri și multe alte distracții vor fi organizate pe parcursul întregii zile și, ca la orice gospodar, oaspeții vor fi serviți gratuit cu delicii tardiționale. Ziua Orheiului va culmina cu un show de artificii.

Orhei este unul din cele mai vechi orașe de pe teritoriul Republicii Moldova actuale, jucând un rol important comercial, dar și strategic în epoca medievală.