Ești pasionat/ă de pictură și vrei să descoperi România? Înscrie-te la proiectul „Arta ne reUNEȘTE la Alba Iulia!’’

Principala-1080×675
Foto: Turism Istoric

Ești pasionat/ă de pictură și vrei să împărtășești viziunile tale artistice cu o lume întreagă? Participă la proiectul „Arta ne reUNEȘTE la Alba Iulia!’’ și cunoaște România prin artă.

„ARTFest100” își propune să reunească la Alba Iulia, în Cetatea Marii Uniri „Alba Carolina” un număr de 50 artiști din România și alte țări din Europa, în cadrul unui eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri. Proiectul este implementat de către Centrul de Formare și Incluziune Socială România (CEFIS România), sprjinit financiar de Ministerul Culturii și Identității Naționale, România.

Pe parcursul a trei luni, Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia se va transforma într-o autentică galerie de artă în aer liber, fiind populată de artiști plastici care vor realiza picturi tematice și fotografi care vor imortaliza momente reprezentative din cadrul evenimentelor.
Vor fi de asemenea, organizate concerte stradale, prezentate de tineri artiști din România.

Artiștii se vor întruni la Alba Iulia în perioada 7-12 noiembrie. Toate operele realizate, vor fi expuse în spații speciale din Cetatea Alba Carolina pe o perioadă de 2 luni (octombrie – decembrie 2018), fiind incluse în cadrul unei campanii umanitare, ca un apel la solidaritate și unitate.

În campaniei, doritorii vor putea achiziționa lucrările preferate, prin realizarea unei donații către Centrul Maria Beatrice, care presupune susținerea copiilor și a tinerilor cu dizabilități.

Ești interesat și vrei să te înscrii la proiect, trimite o scrisoare de motivare și CV-ul tău la adresa: [email protected] până la 02.11.2018. Toate cheltuielile sunt acoperite de către organizatori, tot ce trebuie să luați cu voi este inspirația și dorința de a crea.

Pentru mai multe detalii accesați pagina de Facebook a proiectului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente